avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
Ave Cezar! :worthy: Imi cer scuze pentru comentariu, dar cand vad ce scrie Dl. Lascoschi, gasesc ca singurul mod in care poate fi atacata logica-i de fier este sa il intrebam daca chiar nu isi da seama ca pluteste undeva prea sus, deasupra norilor, putin departe de realitate. :)

Serios acum, cu siguranta ca multi avocati au nevoie sa puna burta pe carte, pentru ca se intampla mult prea multe lucruri ireale in lumea asta ca sa mai avem impresia ca toata lumea e scolita. Sistemul ar putea fi interesant, dar probabil ca s-ar impune o mica divagatie.

In Bucuresti sunt aproape 10 mii de avocati, daca nu mai multi (scuze, nu stiu cifre exacte, dar anul trecut cam atatia erau). Asta inseamna ca daca s-ar organiza cursuri de perfectionare (mai mult de 50 de oameni nu prea se pot "perfectiona" in acelasi timp), ar fi nevoie de 200 de cursuri anuale, care sa ii deserveasca pe toti membrii Baroului Bucuresti. Adica un curs la fiecare 1,5 zile. Adica vreo 4,5 cursuri saptamanal. :D

La fel si cu publicistica. N-am calculat, dar presupun ca cei 10 mii de avocati vor fi nevoiti sa scrie vreo 40 de mii de articole (daca nu mai mult), ca sa isi rezolve problemele de formare profesionala. Ma scuzati, dar eu nu cred ca in romania exista activitate publicistica specializata care sa poata prelua fluxul celor 40 de mii de articole. :stunned:

Pornind de la ideea aceasta, ma intreb daca nu cumva obligatia de formare profesionala va fi implementata la fel ca si obligatia de incheiere a asigurarilor de raspundere profesionala.

Imi cer anticipat scuze daca, din nestiinta, am pornit de la date incorecte in calculul meu. Dar, daca e adevarat, atunci poate ar fi vremea sa vorbeasca cineva de aplicatii practice ale ideii de formare profesionala, nu de reguli teoretice, impuse de comisii care gandesc putin inainte de a da reglementarea in cauza.
Desigur trebuie obtinut acest statut !
La ce anume va referiti? Ca nu prea are sens mesajul dvs.
Uite ca nu mi-a dat prin cap sa calculez! =D> :D
Interesant punct de vedere. Prin asta se vede cat de mult au gandit-o.
Revin dupa multa pauza pe acest topic, intrucat ma distreaza urmatorul aspect in conexiune cu organizarea primului seminar Avocatnet:
:
"Avocatii, pentru a-si continua pregatirea profesionala, pot participa si la conferinte, congrese sau alte evenimente cu caracter juridic si care au legatura cu viata profesionala. in acest sens, organizatorii vor aduce la cunostinta Centrelor teritoriale INPPA, cu cel putin 2 luni inainte, urmatoarele: data, locul organizarii evenimentului, taxele percepute de organizator, persoanele care vor avea prezentari. Drept urmare, Centrele teritoriale INPPA vor lua decizia de a acorda avocatilor care participa la acest eveniment un anumit numar de ore ca formare profesionala continua."

Unde sunt problemele:
1. Majoritatea evenimentelor "private" se finalizeaza si se fac publice cu mai putin de 2 luni inainte.
2. Ce te faci daca se schimba vorbitorii?
3. De unde atata discretie pe mana INPPA in a decide cate ore de formare profesionala sa acorde? :O

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)