avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiul de cotizare pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiul de cotizare pentru somaj

Buna seara.
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Pot beneficia acum de somaj de la angajatorul anterior, dar imi trebuie stagiul de cotizare de la restul locurilor de munca. Am lucrat la un magazin 10 luni si firma s-a desfiintat intre timp. Intrebarea mea este daca mai pot sa fac rost de undeva de stagiul de cotizare de la firma asta sau nu? Firma nu este din RO si nu mai are nici un reprezentant cu care pot sa iau legatura. Pot sa ma duc eu la Camera de Comert sau ITM pentru a face rost de stagiul de cotizare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuhasz_Timea , utilizator 10:22, 29 Noiembrie 2011
Singura solutie ar fi sa faceti o cerere catre agentia de somaj in care sa explicati situatia dvs, eventual atasati o copie a cartii de munca, si sa va elibereze ei acest stagiu de cotizarea la somaj. Toti angajatorii sunt obligati sa depuna lista nominala a tuturor salariatilor si cu contributiile aferente pentru fiecare luna ( indiferent sub ce forma , adika acum prin decl.112, anterior prin declaratia pentru somaj). Deci ajofm are deja aceste situatii , dar la romani trebuie sa duci confirmarea la situatiile pe care ei deja le au ...ca e greu sa caute ei in arhiva...au salarii mici:(. Incercati asa sau la finante sa va dea o situatie a veniturilor dvs.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu a platit contributiile la somaj (!?) ionsilviu ionsilviu Buna ziua,am lucrat la o firma din martie 2011 pana in iunie 2012 ,din lipsa de comenzi mi-a desfacut contractul de munca si mi-a dat preaviz.am mers la anjofm ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta somaj caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de somaj? lory34 lory34 am si eu o intrebare referitoare la calcularea somajului, eu in ultimele 7 luni am lucrat la o firma cu sediu in alta localitate unde salariul era de 1590 brut ... (vezi toată discuția)