Buna seara.
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Pot beneficia acum de somaj de la angajatorul anterior, dar imi trebuie stagiul de cotizare de la restul locurilor de munca. Am lucrat la un magazin 10 luni si firma s-a desfiintat intre timp. Intrebarea mea este daca mai pot sa fac rost de undeva de stagiul de cotizare de la firma asta sau nu? Firma nu este din RO si nu mai are nici un reprezentant cu care pot sa iau legatura. Pot sa ma duc eu la Camera de Comert sau ITM pentru a face rost de stagiul de cotizare?
Multumesc.
Singura solutie ar fi sa faceti o cerere catre agentia de somaj in care sa explicati situatia dvs, eventual atasati o copie a cartii de munca, si sa va elibereze ei acest stagiu de cotizarea la somaj. Toti angajatorii sunt obligati sa depuna lista nominala a tuturor salariatilor si cu contributiile aferente pentru fiecare luna ( indiferent sub ce forma , adika acum prin decl.112, anterior prin declaratia pentru somaj). Deci ajofm are deja aceste situatii , dar la romani trebuie sa duci confirmarea la situatiile pe care ei deja le au ...ca e greu sa caute ei in arhiva...au salarii mici:(. Incercati asa sau la finante sa va dea o situatie a veniturilor dvs.