avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Completare adeverinta somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Completare adeverinta somaj

Buna ziua.
Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la aceasta firma am lucrat doar 7 luni inainte sa intru in CCC, intrebarea mea este daca trebuie sa iau adeverinta de venit si de la firma la care am lucrat anterior firma care a dat faliment .Si daca da de unde pot sa fac rost de salarii si adeverinta de vechime daca nu mai pot luat legatura cu nimeni de la firma respectiva.Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 8 Octombrie 2013
1. De cate ori plecati de la o firma trebuie sa solicitati adeverinta pentru somaj (Anexa26) chiar daca nu veti intra atunci in somaj.

2. In cazul dvs. trebuie sa luati legatura cu angajatorii unde ati lucrat ca sa va elibereze adeverintele necesare pentru somaj.

3. Daca nu mai dati de acesti angajatori atunci mergeti la Agentia de Somaj care are declaratiile nominale lunare (D112) depuse de angajatori si de unde pot scoate veniturile pentru care s-a platit contributia pentru somaj.
Adeverinta de vechime trebuie completata si de firma unde am lucrat anterior celei de unde am intrat in CCC?sau este de ajuns doar una?
1. Adeverinta trebuie sa cuprinda veniturile pe 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Asadar trebuie sa luati adeverinte de la ambii angajatori ca sa completati cele 12 luni.
daca nu pot sa dau de angajatorul anerior celui de la care am intrat in CCC de unde pot obtine anexa 26 completata pe 5 luni de cat am nevoie?
1. Daca stiti denumirea angajatorului mergeti la Oficiul Registrului Comertului si cereti adresa.

2. Daca firma s-a desfiintat mergeti la Directia Arhivelor din judet si solicitati adeverinta necesara.

3. Intr-un raspuns din 4 iulie va spuneam urmatoarele:
3. Daca nu mai dati de acesti angajatori atunci mergeti la Agentia de Somaj care are declaratiile nominale lunare (D112) depuse de angajatori si de unde pot scoate veniturile pentru care s-a platit contributia pentru somaj.

Alte discuții în legătură

A doua adev.-somaj pt cele 12 luni lando lando BUNA ZIUA, AM FOST BAGAT IN SOMAJ DAR NU POT SA DEPUN DOSARUL DEOARECE IMI MAI TREBUIE O A DOUA ADEVERINTA COMPLETATA DE LA LOCUL DE MUNCA ANTERIOR PT 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc alex_gav alex_gav Este posibil ca dupa ccc o mama sa intre in somaj daca firma unde lucra inainte de ccc este insolvabila? (vezi toată discuția)
Anexa 26 la norme (adeverinta somaj) bobo07 bobo07 Daca in momentul terminarii Concediului ingrijire copil firma de la care am intrat in concediu este deja radiata , mai este necesara pt intocmirea actelor de ... (vezi toată discuția)