avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati)

Buna seara.
Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, tatal ii plateste pensie alimentara lunar si are program de vizita stabilit prin lege. Momentan tatal ei locuieste in alta tara din UE. Eu as vrea sa imi duc fetita in vacanta in strainatate si nu stiu in ce conditii o pot face. Fetita nu este inscrisa pe pasaportul meu care oricum e expirat, iar eu voi circula cu cartea de identitate. Ce act ii trebuie fetitei? Imi fac pasaport si o trec pe pasaportul meu sau are nevoie de pasaport individual? In plus, e nevoie de procura din partea tatalui pt. aceste acte sau de acordul lui pt. a putea scoate fetita din tara? Multumesc frumos, un raspuns cat mai rapid ar fi nemaipomenit!!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:36, 30 Noiembrie 2011
Multumesc foarte mult pt raspunsul Dvs!
mamarutza78 a scris:

Multumesc pentru raspuns!
Am nevoie de pasaport pentru fetita? Cum o scot din tara?


DA! Minorilor li se face pasaport individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor mirka mirka Buna seara, in urma divortului tribunalul a incredintat minorul tatalui prin hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit si un program de vizitare tot ... (vezi toată discuția)