avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere cerere

Buna ziua.

Am depus o cerere la tribunal pe care as vrea sa o retrag din 2 motive
1. taxa de timbru ceruta este f mare fara a se explica de ce se cere aceasta taxa
2. m-am razgandit, in ceea ce priveste actiunea

Se poate retrage cererea pur si simplu?
daca nu ce pot face astfel incat sa nu mai merg la tribunal, sa nu mai angajez avocat etc..
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 15:18, 6 Octombrie 2008
Nu are sens sa retrageti cererea, pur si simplu nu o timbrati si va fi anulata de catre instanta ca netimbrata corespunzatorB-), deci nu este nevoie nici de aparator si nici sa va mai prezentati la tribunal (ramane o problema cu onorariul aparatorului partii adverse insa numai daca aceasta si-a angajat deja aparator si a incheiat un contract cu el in sensul acesta).
Neachitarea taxei de timbru duce la nulitatea actiunii... poate ca se va da un termen ptr. a se plati (daca instanta considera ca nu ati avut timp), iar daca nu se va plati pana la acel termen se va anula actiunea... nu are rost sa va faceti griji, nu mai faceti nimic... cu privire la pct. 1 explicatia o gasiti in legea taxelor de timbru (146/1997 actualizata)... de asemenea daca vreti sa fiti corecta si sa urgentati treaba, puteti depune o cerere prin care sa renuntati la actiune (subsemnata x.... cerere... renunt la cererea y), dar nu e obligatoriu ca se va anula oricum daca nu platiti taxa... in ultima instanta nu uitati de AJG (asistenta judiciara gratuita) daca aveti venituri mici (mai mici sau egale cu venitul minim pe economie... 540 lei parca), in baza AJG puteti cere scutire de taxa de timbru, micsorarea ei, sau plata esalonata, precum si numirea unui avocat din oficiu daca este cazul...
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
da, problema este cu onorariul partii adverse...
daca nu ma prezint la primul termen cum pot afla daca si-a angajat aparator si daca cere onorariul acestuia?
sau poate mai bine ma prezint si spun ca renunt sau ca nu pot plati taxa?
V-am explicat ca puteti cere AJG... nu e neaparat sa renuntati la proces pe temeiul lipsei de bani... daca partea adversa a facut cheltuieli va trebui sa le platiti intrucat daca va retrageti asa repede din proces ati formulat cu rea-credinta cererea... mergeti cu adeverinte de venit de la locul de munca, de la fisc, casa de pensii etc. si poate aveti noroc sa scapati de taxa de timbru si puteti continua procesul fara acest impediment pecuniar...
multumesc.
nu pot cere AJG, deoarece nu am salariu minim.
nu am inteles o parte din raspunsul dvoastra:
"dar nu e obligatoriu ca se va anula oricum daca nu platiti taxa...",
deoarece la inceput mi-ati raspuns ca nu trebuie sa mai fac nimic, se va anula prin neplata taxei de timbru.

Alte discuții în legătură

Ce este darea in debit cezarad cezarad Buna. Ma confrunt cu o problema. Am introdus la Tribunal o Actiune in constatare, pe care am timbrat-o cu 39 lei (conform vechii legi a Taxelor de timbru). ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata? ContSters40598 ContSters40598 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva in aceasta situatie ? ContSters382135 ContSters382135 S-a formulat o cerere de ajutor public judiciar in vederea esalonarii platii unei taxe de timbru pe valoare . Cererea a fost respinsa ca neintemeiata , cu ... (vezi toată discuția)