avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere cerere

Buna ziua.

Am depus o cerere la tribunal pe care as vrea sa o retrag din 2 motive
1. taxa de timbru ceruta este f mare fara a se explica de ce se cere aceasta taxa
2. m-am razgandit, in ceea ce priveste actiunea

Se poate retrage cererea pur si simplu?
daca nu ce pot face astfel incat sa nu mai merg la tribunal, sa nu mai angajez avocat etc..
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 15:18, 6 Octombrie 2008
Neachitarea taxei de timbru duce la anularea actiunii, nu la nulitatea ei. In acest caz, indiferent daca cealalta parte are sau nu avocat, cheltuielile de judecata nu vor fi puse in sarcina dvs.
verapetrova a scris:

multumesc.
nu pot cere AJG, deoarece nu am salariu minim.
nu am inteles o parte din raspunsul dvoastra:
"dar nu e obligatoriu ca se va anula oricum daca nu platiti taxa...",
deoarece la inceput mi-ati raspuns ca nu trebuie sa mai fac nimic, se va anula prin neplata taxei de timbru.


Poate am exagerat eu un pic cu salariul minim (in general asa e)... dar puteti dovedi ca aveti un salariu prea mic ptr. a achita acea taxa enorma de timbru... si cel putin puteti obtine o esalonare (plata in rate) a taxei de timbru si tot e ceva... credeam ca am fost destul de clar... actiunea se va anula ca netimbrata daca nu veti actiona, dar o cerere de anulare a actiunii ar scuti instanta de a acorda un nou termen ptr. plata taxei de timbru...

Neachitarea taxei de timbru duce la anularea actiunii, nu la nulitatea ei. In acest caz, indiferent daca cealalta parte are sau nu avocat, cheltuielile de judecata nu vor fi puse in sarcina dvs.

Sanctiunea anularii exista doar in caz de nulitate... nu cred sa fi gresit in exprimare... (anularea e sanctiune si nulitatea e temei ptr. acea sanctiune)... cu privire la a doua parte a frazei... cheltuielile judiciare se platesc, chiar daca nu a existat o judecata propriu-zisa, pe temeiul delictului civil... (catalin_just eram de aceeasi parere cu tine dar chiar recent m-am "certat" cu vreo 5 colegi pe tema asta si tind sa le dau dreptate...)
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este darea in debit cezarad cezarad Buna. Ma confrunt cu o problema. Am introdus la Tribunal o Actiune in constatare, pe care am timbrat-o cu 39 lei (conform vechii legi a Taxelor de timbru). ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata? ContSters40598 ContSters40598 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: daca am facut o cerere in instanta civila iar prin citatia pt. a doilea termen de judecata, mi se aduce la ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva in aceasta situatie ? ContSters382135 ContSters382135 S-a formulat o cerere de ajutor public judiciar in vederea esalonarii platii unei taxe de timbru pe valoare . Cererea a fost respinsa ca neintemeiata , cu ... (vezi toată discuția)