In 2009 me-a tras apa in curte la casa de cavanta,la tara si am consumat 50 mc pana in primavara lui 2010, cand i-am platit.Anul acesta cand am vrut sa platesc de la 50 ,la 75 mc (adica 25 mc de apa), mi s-a spus ca nici aia 50 nu sunt platiti, ca nu figureaza in registrul lor.Le-am spus ca am platit, ca am chitanta acasa.M-au rugat sa vin cu chitanta, ca cel care mi-a incasat banii atunci,nu mai este acum acolo si ca nu a descarcat chitanta in registru.Am cautat chitanta acasa, dar nu o mai gasesc.Dar avem martori ca am platit, caci am platit pt. mai multi vecini atunci,cand am fost sa platesc pt.mine.Ce este de facut in conditiile in care eu nu gasesc chitanta si ei vor sa mai platesc inca odata 50 mc de apa? Ei nu au niciun interes sa caute chitanta ,in chitantierele lor.
Daca nu gasiti chitanta cu care sa dovediti ca ati platit sunteti buna de plata.
Curios este ca ei sustin ca nici in registru nu a fost descarcata acea chitanta (exemplarul 2). O coincidenta bizara!
S-ar putea totusi face o cercetare in registrul lor sa vada daca exista chitante neinregistrate (numere de chitante lipsa), dar sa se uite si in chitantierele din arhiva. Bunavointa sa existe, ca lucrurile s-ar putea lamuri!
deci dv. spuneti sa cautam si alte chitante din acea perioada,de la alti vecini,sa vedem daca sunt inregistrate in registru.Daca nici acelea nu sunt, ce este de facut? Si daca alea sunt si a mea nu este....trebuie sa mai platesc inca o data.
Da, este o posibilitate de investigare.
Daca vecinii au chitante din acea perioada, ii puteti ruga sa va ajute la furnizorul de apa...sau unde ati platit dv. apa, sa se vada daca acele chitante au fost inregistrate si daca in acea perioada, in registru, lipsesc cumva niste numere de chitanta printre care ar putea fi si a dv. Dar cea mai buna dovada ar fi verificarea chitantierelor din arhiva, din acea perioada.
Multumesc frumos!Asa ar trebui, verificate chitantierele din acea perioada,dar asa cum am spus, ei nu au interes sa le caute si sa gaseasca chitanta mea.Ar fi risipa de timp si ....nu mi-ar mai lua banii mie,inca o data.Faptul ca nu au descarcat chitantele in registru mi se pare o greseala,incompetenta in serviciu.Si nu este vina mea.De ce sa fac eu dovada ca le-am platit?
Am mai auzit asemenea ”glume” produse de casierii unor furnizori. In Iasi, au fost astfel de intamplari, dar baietii au lucrat cu chitante reale (deci atentie si la chitantele primite de dvs. sau vecini), au incasat cat au putut - deci nu prea au fost controlati, apoi s-au facut nevazuti... Bine, pana la urma tarasenia a iesit la iveala, li s-a desfacut CIM si sumele, in parte au fost recuperate.
Daca dvs. puteti dovedi ca intr-adevar ati achitat 50 mc - chiar cu ajutorul chitantelor vecinilor, este posibil ca furnizorul sa nu mai aiba pretentia platii, din nou a celor 50 mc, deci insusindu-si faptele fostului salariat.
Insa, din toata povestea, poate si dvs. invatati ceva... Sa fiu eu sanatos cati proprietari de-ai nostri au pretins ca si-au achitat intretinerea pe luna... , dar ca nu stiu ce au facut cu chitanta. In toate cazurile nu au gasit chitanta, au mai bolborosit cate ceva si au achitat frumusel debitul respectiv. Deci, atentie cui dati banii, ce chitanta primiti si mai ales ce scrie pe chitanta, altfel... platiti din nou!