avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia supravietuitoare preia plata creditului sotului, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia supravietuitoare preia plata creditului sotului, chiar daca nu a fost girant ?

Daca sotul a decedat, sotia ramane sa plateasca un credit contractat de sot in timpul casatoriei, doar pe numele lui ?
Sotia nu e nici girant, nici codebitor.
Daca da, incepe sa plateasca din momentul efectuarii succesiunii, pana atunci nu ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 09:56, 29 Noiembrie 2011
Da, mostenitorii preiau si pasivul succesoral.
Obligatia de plata ii revine sotiei supravietuitoare de la daca deschiderii succesiunii( decesului), dar daca existau rate neahitate si anterior decesului, se va efectua si plata acestor rate.
singura posibilitate de a nu plati si nici sa fie obligata la plata creditului ESTE sa nu accepte mostenirea cota parte ,la succesiune .in caz ca hotareste sa aplice ce am scris mai sus ,sa notifice banci ca nu accepta plata deoarece nu este mostenitoarea cotei parti a defunctului sot. d a r ATENTIE ptr ce nevoi ( consum sau constructie) s-a facut creditul deoarece poate fi urmarit de banca si iiiii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)
Daca sotul a murit cine mai plateste creditele nikita 27 nikita 27 eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)