Am avut examen de promovare pt 3 colegi. Dupa Legea nr.285/2010, noua incadrare este la nivelul functiilor similare din institutie. Ca atare, salariile s-au stabilit dupa cele deja existente pt alti colegi, de acelasi nivel. (fosta treapta 1; in institutie nu avem alte trepte, deci nu se poate pune problema ca am ales ce-a fost mai avantajos)
Problema: prefectura a sarit ca arsa ca nu, nu e bine, pentru ca in ordinul cu nomele de aplicare a legii scrie ca pt anul 2011 nivelul salarizarii pt functii similare este 3.
Din punctul meu de vedere, ordinul contravine legii. RUGAMINTE: care este procedura de urmat, dupa ce prefectura ne da in contencios? Sigur asta va urma, iar noi nu am mai avut situatii prin care sa ne contram cu prefectura, pe contencios.
Dupa parerea dvs., instanta cui ar da castig de cauza? Noua care am luam legea salarizarii ca baza sau prefectura, care se tine de ordin , inferior legii ca forta juridica?
Sper ca macar un specialist ori vreun patit sa doreasca sa-mi raspunda.
daca prefectura va inainta un referat cu propunerea de revocare a dispozitiei, sau de reanalizare a actului administrativ (atentie! nu sunt neaparat obligati s-o faca), atunci, aveti posibilitatea ori sa revocati actul, ori sa va mentineti parerea, si-atunci, prefectura va ataca actul considerat nelegal, la instanta de contencios administrativ. :)
Dvs. ati interpretat gresit legea, iar daca prefectura va ataca dispozitia in instanta, castiga sigur. Nu ati respectat art. III din Normele metodologice de aplicare a legii 285/2010:
III. Angajarea, promovarea si avansarea personalului
B. In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie. In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010. Pentru functionarii publici care se transfera in cursul anului 2011, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
Referitor la dispozitiile de stabilire salariu dupa promovare, va anunt ca Prefectura ne-a atacat in contencios si am castigat. Pe baza legii salarizarii si a balbelor din ordinul cu normele de aplicare, care au adaugat la lege modificandu-i sensul. Bineinteles, Prefectura a facut recurs (sunt sigura ca nu spera sa castige, dar ma rog...)
Pentru ca nu ma pricep, intreb:
1. Ce presupune recursul la Curtea de Apel? Trebuie sa contracarez si sa demontez textul enuntat de Prefectura? (nu am nimic de declarat in plus, ar fi cam acelasi text)
2. Pot sa reprezint eu institutia primarului atacata (sunt la comp. resurse umane, dar si subiect in dispozitia atacata) sau e nevoie de avocat/consilier juridic, in fata instantei?
3. Unde pot gasi un model de intampinare (?) pentru acest nivel?