avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită firma faliment
Discuție deschisă în Executare silită

firma faliment

buna ziua. in 2008 sotul meu a avut o firma care a intrat in faliment, dar au ramas ceva datorii....atunci nu eram casatoriti,iar el nu avea nici un bun pe numele lui. :( intrebarea mea este : Dupa cat timp se dizolva acea firma si cand poate trece o proprietate pe numele lui, fara a risca sa fie executat?
Cel mai recent răspuns: tecar_petruta , utilizator 10:01, 30 Noiembrie 2011
daca nu aveti datorii mai mari de 45.000 ron, nu va exista nici un faliment. o pot dizolva asociatii firmei, conf procedurii de la Reg Com.
multumesc! din cate stiu erau datorii de 80 000 ron. acum ma intereseaza daca poate trece casa p numele lui.
poate sa o treaca dar daca creditorul (in speta imi imaginez ca este ANAF) va atrage raspunderea personala a administratorului atunci este posibil ca o parte din debit sa fie satisfacut din patrimoniul personal. Iar prescriptia ptr debitele fiscale este de 5 ani.
multumrsc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare firma cu datorii jade_0923 jade_0923 Buna seara, Incerc sa ma documentez pe ici, pe colo despre dizolvare si lichidare, dar nu gasesc un raspuns clar. Mai exact, problema este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Srl -activitate suspendata r111 r111 Am infiintat un SRL in 2005. In 2008 am suspendat activitatea. La data suspendarii inregistram datorii din contributii la salarii plus penalizari pentru ... (vezi toată discuția)