avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... impozit pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

impozit pfa

buna ziua, un pfa care nu a avut inregistrat niciun venit a primit o notificare de plata de la finante cum ca ar avea de achitat impozit pe venit. Cum sa plateasca impozit pe venit daca n-a avut activtate si niuciun venit declarat?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 18:50, 29 Noiembrie 2011
orice pfa face la lainceputul anului o declaratie de venituri estimativa. in baza acesteia se plateste anticipat impozituiul la suma decalrata, urmand ca, supa sfarsitul anului sa faca declaratia privind venitul efectiv realizat. daca , dupa control se demonstreaza ca nu a realizat venituri, i se va returna impozitul sau se va compensa .
La infiintare se depune declaratia de venit estimat (decl 220), pe baza acestei estimari se fac plati trimiestriale anticipate la bugetul statului, in vontul impozitului pe venit; reglarea cu impozitul real se face anul urmator, atunci cand se declara impozitul real.
imi cer scuze nu era vorba de pfa ci de intreprindere individuala, se aplica acelasi raspuns?
Si in cazul intreprinderii individuale infiintate in baza OG nr 44/2008 se aplica aceleasi reguli ca si in cazul unui PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata vs srl (avantaje / dezavantaje) ionelbarus ionelbarus care sunt avantajele si care sunt dezavantajele desfasurarii unei activitati pe \" Persoana Fizica Autorizata\"? dar pe \"Societate Comerciala\"? (vezi toată discuția)
Declaratia 220 Oxigen Oxigen Am un PFA deschis in toamna trecuta ca Auditor Energetic pentru Cladiri(profesie liberala). In declaratia 220 completata atunci pe anul 2011 am estimat un ... (vezi toată discuția)
Pfa- poprire pe salariu ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu o problema.Am un PFA , dar si lucrez. Declaratia 200 am depus-o din 2007 pe zero, deoarece nu am mai avut nici un venit din aceasta ... (vezi toată discuția)