avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu de maternitate si de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatia pentru CCC?

Buna ziua. Ma numesc Florina si sunt angajata la o firma din august 2011.Am ramas insarcinata si dupa calculele mele as naste prin mai 2012. Deci cand as naste as avea 9 luni lucrate consecutiv. Eu sunt si masteranda la zi si termin studiile in martie 2012. Intrebare: as putea lua indemnizatie pt copil si concediu prenatal?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
florina24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 29 Noiembrie 2011
1. Daca in cele 3 luni anterioare angajarii ati fost studenta la zi, la masterat, veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. - Deoarece sunteti angajata puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) incepand cu luna a saptea de sarcina.
- Impreuna cu medicul de familie sau medicul curant ginecolog stabiliti data intrarii in concediul de maternitate.
florina24 a scris:
Multumesc pt raspunsul dat. Da eram masteranda in urma cu 3 luni sa ma angajez, eram in primul an. Dar vreau sa mai stiu dak valoarea indemnizatiei este egala cu minimul pe economie plus alocatia timp de 2 ani?


1. Nu stiu de ce v-ati dus in alt forum cand aveati posibilitatea sa folositi butonul "raspunde" si sa interveniti tot pe acest forum.

2. Cunatumul indemnizatiei este de minim 600 lei pe luna si vgeti mai primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei pe luna pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal lulu_79 lulu_79 Buna ziua, Sunt angajata la o firma particulara. Sunt deja in luna a opta iar pe 15-17 decembrie ar trebui sa nasc. Vroiam sa stiu care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal alinutza_007 alinutza_007 buna ziua Va rog ajutati-ma si pe mine ... eu fac 12 luni incheiate pe 2 august 2012. Data nasteri este pe 15 august .intrebarea mea este daca imi pot ... (vezi toată discuția)