avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul concediului prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul concediului prenatal

buna ziua

Va rog ajutati-ma si pe mine ... eu fac 12 luni incheiate pe 2 august 2012.
Data nasteri este pe 15 august .intrebarea mea este daca imi pot lua zilele inaintea nasteri daca anul se implineste pe 2 aug? =D>
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 20 Aprilie 2012
Nu cred ca vrei "sa-ti iei zilele", ci sa primesti concediu de maternitate.
Ai dreptul la 126 de zile calendaristice de concediu de maternitate platit, care se pot lua o parte inainte de nastere (concediu de sarcina) si restul dupa nastere (concediu de lauzie). Medicul de familie iti elibereaza certificatul medical, de obicei din luna a 7-a de sarcina.
Dupa nastere trebuie sa ai cel putin 42 de zile calendaristice de concediu de lauzie, dupa care depui dosarul la primarie pentru concediul de ingrijire a copilului pana la 1 an sau pana la 2 ani, cum doresti.

Nastere usoara si sanatate!

1. Vorbiti cu medicul de familie si medicul curant ginecolog si luati-va concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi intrati in concediu crestere copil (CCC).

2. Perioada de concediu de maternitate este asimilata perioadei de obtinere de salarii si este eligibila pentru a beneficia de CCC.

3. Si... de ce sa va "luati zilele" acum cand sunteti fericita ca veti avea un copil? :fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani? Cris7a Cris7a Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si risc maternal de alaptare gygabi2001 gygabi2001 Buna ziua. Dupa cele 126 zile de concediu pre si postnatal as lua cele 120 pentru risc maternal de alaptare, fiind medic si nu exista spatiu separat pentru ... (vezi toată discuția)