Va rog ajutati-ma si pe mine ... eu fac 12 luni incheiate pe 2 august 2012.
Data nasteri este pe 15 august .intrebarea mea este daca imi pot lua zilele inaintea nasteri daca anul se implineste pe 2 aug? =D>
Nu cred ca vrei "sa-ti iei zilele", ci sa primesti concediu de maternitate.
Ai dreptul la 126 de zile calendaristice de concediu de maternitate platit, care se pot lua o parte inainte de nastere (concediu de sarcina) si restul dupa nastere (concediu de lauzie). Medicul de familie iti elibereaza certificatul medical, de obicei din luna a 7-a de sarcina.
Dupa nastere trebuie sa ai cel putin 42 de zile calendaristice de concediu de lauzie, dupa care depui dosarul la primarie pentru concediul de ingrijire a copilului pana la 1 an sau pana la 2 ani, cum doresti.
1. Vorbiti cu medicul de familie si medicul curant ginecolog si luati-va concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi intrati in concediu crestere copil (CCC).
2. Perioada de concediu de maternitate este asimilata perioadei de obtinere de salarii si este eligibila pentru a beneficia de CCC.
3. Si... de ce sa va "luati zilele" acum cand sunteti fericita ca veti avea un copil? :fight: