avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

am fost casatorita in urma casatoriei a rezultat o minora ,in urma desfaceri casatoriei paratul trebuie sa plateasca pensie de intretinere minoreie ,dar nu respecta tocmai asa cum trebuie conditile nu mia platit la timp pensia si aresi restanta 10luni dar fireite date .cum pot face sa recuperez bani .mai bine zis cum se face o actiune sal dau in judecata va rog sami tr si mie un model.va multumesc
Pentru recuperarea pensiei de intretinere restante, nu trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o noua actiune, pentru ca aveti deja o hotarare prin care instanta a stabilit cuantumul lunar al pensiei pe care debitorul trebuie sa il achite.
Prin umare aveti 2 variante:
- fie sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev.de art.305 al.1l lit. c) c.pen-abandonul de familie,
- fie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere.

Pentru a iesi din tara impreuna cu minora, aveti nevoie de hotararea de divort legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minora.
mulumesc de rasp
dar daca de ex el nu are nimic nici loc de munca bineinteles ccu carte de munca trebuie sa plateasca si de una si de alta pensia minorei chiar daca nu are nici un venit.nu
Da, chiar daca nu are un loc de munca, tot ar trebui sa plateasca pensia alimentara....Exista o lege care ii obliga sa plateasca un anume procent din salariul minim pe economie...

Dar....in tara noastra, din pacate, una este legea si alta este aplicarea legii...:(

Eu va doresc mult succes!
dar daca el are [rogram de vizita in fiecare luna la sfarsit ultima sapt 3zile chiar si asa o pot scoate k am definitva hotararea.si inca un lucru chiar azi am fost la politie sal dau pentru ca nu mia platit pensia 2luni unaa dupa alta si nu prea mia placut
k ei tr si asteapta rezultate .
imi piteti spune exact ce trebuie sa fac si cum ca eu chiar vreau sa fac
Sigur ca trebuie sa plateasca pensia de intretinere indiferent ca este angajat cu contract de munca sau nu.Se va lua in calcul venitul minim brut pe tara cand i se va cere plata pensiei de intretinere.

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)