avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

am fost casatorita in urma casatoriei a rezultat o minora ,in urma desfaceri casatoriei paratul trebuie sa plateasca pensie de intretinere minoreie ,dar nu respecta tocmai asa cum trebuie conditile nu mia platit la timp pensia si aresi restanta 10luni dar fireite date .cum pot face sa recuperez bani .mai bine zis cum se face o actiune sal dau in judecata va rog sami tr si mie un model.va multumesc
dar dar am fost la politie si miau sp ca daca nu are nici un venit nu au ce sai faca cum este possibil asa ceva .eu din cate am inteles chiar daca nu are venit trebuie sa plateasca pensia minorerei dar se pare ca politia imi sp contrartiu
La fel va vor spune si in cele din urma si avocatii si executorii...si toti...

La noi in tara e posibil orice....mai cu seama asta....#-o
buna seara am si eu o intrebare am fost casatorita si am divortat si am o fetita dar mi fost incredintato mie legea .iar pe hotarare scrie definitiva si irevocabila pot sa mio scot din tara chiar daca tatal ei are vizita in fiecare luna .iar el nu a mai luato de un an astept un rasp multam
@ alinaciobanu
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila prin care minorul va este incredintat ( pronuntata pe vechea legislatie-codul familiei) sau o hotarare definitiva si irevocabila prin care aveti autoritate parinteasca exclusiva asupra minorei si aceasta are stabilit domiciliul la dvs ( dupa noul cod civil), puteti sa iesiti din tara impreuna cu minora , chiar daca tatal are un program de vizita stabilit pe cale judecatoreasca ( art 30 al. 1 lit c) din legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate)
Obligatia dvs. insa in acest caz, este aceea de a comunica tatalui minorei ( in scris ) unde veti avea resedinta pe perioada iesirii dvs din tara , tocmai pentru ca tatalui sa nu-i fie ingradit dreptul de vizita , respectiv relatiile personale cu minora asa cum au fost stabilite prin hotarare judecatoreasca.
Chiar daca tatal nu si-a mai exercitat dreptul de vizita de un an, aceasta obligatie a dvs. subzista chiar si in aceasta situatie.
In temeiul hotararii legalizate cu mentiunea definitiva si irevocabila, veti putea efectua formalitatile necesare obtinerii pasaportului pentru minora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)