avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Muscatura de caine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Muscatura de caine

Buna ziua ,
Va rog sa imi spuneti si mie ce risca o persoana in urmatorul caz :
Bunica mea mergea intr-o dimineata pe o ulita la tara la ea , cand dintr-o curte a iesit un caine lup si a muscat-o de un picior (i-a fost sfasiata pulpa piciorului) .
A stat in spital 21 de zile , iar medicul legist i-a mai dat inca 30 zile dupa spitalizare (deci un total de 51 de zile) .
A luat de la medicul legist tot ce trebuia , politia din localitate a incercat o conciliere , dar proprietarul cainelui , pana la urma nu a fost de acord si acuma urmeaza procesul.

Va rog sa-mi spuneti ce poate solicita bunica mea de proprietarul cainelui (daune materiale, morale ?) si ce risca proprietarul cainelui.

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
ContSters72331, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:44, 30 Noiembrie 2011
Art 1001 Codul civil
Proprietarul unui animal sau acela care se serveste cu dansul in cursul serviciului,este responsabil de prejudiciul cauzat de animal sau ca animalul se afla sub paza sa,sau ca a scapat

In baza documentelor medicale partea vatamata poate formula plangere impotriva stapanului cainelui
Bunica dvs. poate cere daune materiale si morale.
Proprietarul poate primi chiar o amenda penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura de caine Claark Claark Buna ziua! Colegul meu are domiciliul la tara. Are o caine, care a muscat acum patru zile o vecina de-a lui. Vecina se plimba pe strada, cainele era acolo ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca m-a muscat un caine? crriss crriss Duminica trecuta am fost muscat de un ciobanesc mioritc,in curtea unde am mers pentru a -mi face manechiura,am fost dusa de urgenta la spitalul floreasca cu ... (vezi toată discuția)