avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT - copil incredintat tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT - copil incredintat tatalui

In cate cazuri de divort tatal a reusit sa ramana cu copilul si in ce situatii??? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 1 Decembrie 2011
In foarte multe!
Jeflea Dorel a scris:

In foarte multe!

poate ne indicati si noua pe ce va intemeiati.....poate ne sugerati si o jurisprudenta relevanta..

din intamplare sunt specializata chiar pe acest domeniu, si in mai bine de 10 ani va pot spune , ca dealtfel 99% dintre cei ce au cauta macar odata pe google subiectul, ca , in instantele romane, inca , incredintarea la mama este regula si cea la tata exceptia, foarte rara, din pacate chiar in ciuda probelor.

ceeace pentru mama este o prezumtie, de cele mai multe ori , pentru tata trebuie sa fie superprobat...si nici atunci nu este sigur castigul de cauza pana la final..

sansele din start nu sunt de 50-50% ci 80-20% in favoarea mamei.

am vazut hotarari de incredintare la mama desi acesta nu avea unde locui , nici vre-un venit , pana la a fi dovedita consumatoare de droguri de mare risc...

prin urmare, chiar, as fi interesata de unde , un avocat poate sa-si argumenteze o asemenea pozitie si in modul acesta transant....ar fi util atat pentru colegii nostrii avocati cat si pentru taticii utilizatori....
Nu contest calitatile Dvs. profesionale si nici experienta juridica pe care ati acumulat-o "de mai bine de 10 ani"!
...insa..., la o intrebare formulata in termeni generali..., consider ca se raspunde ... in mod general!
Daca discutam concret speta, probabil va fi un alt raspuns... sau... se va contura credibilitatea ca interesul superior al copilului primeaza fata de subiectivismul unor judecatori.
Nu poti afirma din start unui barbat ca nu are sanse sa-si creasca propriul copil! Este adevarat ca e mai greu, dar nu ca "nu sunt cazuri de divort in care tatal sa ramana cu copilul".
Mai mult, potrivit NCciv, regula este custodia comuna a copilului, iar exceptia este "exercitarea autoritatii parintesti doar de catre unul din parinti"!
... prin urmare, apreciez ca, pentru a da o lamurire situatiei, este nevoie de mai multe informatii pe care clientul sa le furnizeze; altfel, la o intrebare generala, am raspuns in mod general.
Divort cu minori,incredintare minori tatalui si stabilire vizita minori
[ link extern ] /

Divort. Incredintarea minorului tatalui.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minorului catre tata-noutati Antoanela Geaman Antoanela Geaman Se pare ca a inceput sa se schimbe jurisprudenta si la noi...In data de 13.11.2010 , TMB sectia a 4-a a dat castig de cauza in apel unui tatic ce solicita ... (vezi toată discuția)