avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DECLARATIE LA PROCUROR !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DECLARATIE LA PROCUROR !!!

Sunt cercetat intr-un dosar pt inselaciune cu un prejudiciu mic (300 ron) si achitat in acelasi timp. S-a intamplat din cauza unei neintelegeri in stabilirea unor termeni in care trebuia sa aiba loc tranzactia. Asadar.. intrebarea mea este: in declaratia pe care o voi da si va ajunge la domnul procuror, ii pot sugera printr-o fraza formulata cumva, sa-mi aplice o amenda cu caracter administrativ, aplicand art 18 ind 1 (nu am antecedente penale) ?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 22:50, 29 Noiembrie 2011
Nu, o astfel de sugestie nu poate fi facuta in declaratia data, pentru ca procurorul este cel care apreciaza pe baza probatoriilor, a circumstantelor in care s-a comis fapta si a circumstantelor dvs. personale, daca se impune aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ sau dimpotriva trimiterea in judecata.
Oricum, in varianta nefericita a trimiterii in judecata veti fi chemat pentru prezentarea materialului de urmarire penala.
La ce material de urmarire penala va referiti? Nu prea am inteles.. cine va prezenta si unde acest material? multumesc!
Procurorul va prezinta materialul de urmarire penala.
Procedura prezentării materialului de urmărire penală
Art. 250 c.proc.pen.
Prezentarea materialului
După punerea în mişcare a acţiunii penale, dacă au fost efectuate toate actele de urmărire necesare, organul de cercetare penală cheamă pe inculpat în faţa sa şi:
a) îi pune în vedere că are dreptul de a lua cunoştinţă de materialul de urmărire penală, arătându-i şi încadrarea juridică a faptei săvârşite;
b) îi asigură posibilitatea de a lua de îndată cunoştinţă de material. Dacă inculpatul nu poate să citească, organul de cercetare penală îi citeşte materialul;
c) îl întreabă, după ce a luat cunoştinţă de materialul de urmărire penală, dacă are de formulat cereri noi sau dacă voieşte să facă declaraţii suplimentare.

Art.251 c.proc.pen
Procesul-verbal de prezentare a materialului.
Despre aducerea la indeplinire a disp art 250 organulde urmarire penalaintocmeste proces-verbal, in care consemneaza si declaratiile, cererile si raspunsurile inculpatului.
deci in fata domnului procuror se intampla.. daca el hotaraste sa-mi aplice o amenda cu carcater administrativ voi mai fi chemat acolo iarasi, pt ca asta are loc la 800 km distanta de mine.. Sau voi primi pur si simplu acasa amenda? Sau indiferent de decizia acestuia tot voi fi chemat la dansul?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
apascaloaie, utilizator
V-am raspuns deja -procurorul....deci la parchet.
Nu mai editati mesajul dupa ce primiti raspunsul.
Daca se va aplica o amenda administrativa, solutia procurorului o veti primi la domiciliul indicat.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Proces? JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am primit de la Parchet, citatie sa ma prezint la Judecatorie pentru PREZENTARE material de urmarire penala.Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Este normal ce se intampla intr-un dosar penal? ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, ma confrunt cu o problema si rog putin ajutor pentru a ma lamurii. In timpul desfasurarii urmarii penale(inselaciune), ca invinuit, pentru ... (vezi toată discuția)