avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DECLARATIE LA PROCUROR !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DECLARATIE LA PROCUROR !!!

Sunt cercetat intr-un dosar pt inselaciune cu un prejudiciu mic (300 ron) si achitat in acelasi timp. S-a intamplat din cauza unei neintelegeri in stabilirea unor termeni in care trebuia sa aiba loc tranzactia. Asadar.. intrebarea mea este: in declaratia pe care o voi da si va ajunge la domnul procuror, ii pot sugera printr-o fraza formulata cumva, sa-mi aplice o amenda cu caracter administrativ, aplicand art 18 ind 1 (nu am antecedente penale) ?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 22:50, 29 Noiembrie 2011
o ultima intrebare: deci eu trebuie sa merg sa dau prima declaratie la politie ( tocami la Petrila si eu sunt din Iasi).. in functie de declaratia mea sa presupunem ca domnul procuror hotaraste sa-mi aplice amenda administrativa, ma intereseaza: va trebui iarasi sa merg tocmai la Petrila pt asta? :(( multumesc de lamuriri
Este greu sa va explic procedura penala in 2-3 fraze.
Pe scurt in dosar exista posibilitatea sa dati o declaratie sau mai multe, de la caz la caz.
Dupa finalizarea cercetarii penale dosarul va fi inaintat procurorului impreuna cu un referat care va contine propunerea organelor de cercetare penala.
Aceasta propunere poate fi confirmata sau infirmata de procuror.
Daca nu aveti posibilitatea angajarii unui avocat, sfatuiti-va cu avocatul desemnat din oficiu.
Inselaciunea face parte din infractiunile pentru care asistenta juridica este obligatorie.
Am si vbit cu un avocat si mi-a zis si m-a convins ca totul se va incheia cand va ajunge la procuror tinand cont de imprejurarile situatiei. Pe mine insa ma chinuie intrebarea: cate drumuri voi fi nevoit sa fac pana la Petrila deoarece e f departe?.. oare se va termina totul cu o singura declaratie si prezentare din partea mea?
Stimate domn, daca ati angajat deja un avocat, atunci nici nu va fi nevoie sa va deplasati in acel oras, de fiecare data cand veti fi solicitat se poate prezenta avocatul dvs.
desigur ca daca va fi nevoie sa mai faceti declaratii sau vi se va prezenta materialul de urmarire penala trebuie sa mergeti.
De multe ori, oamenii nu inteleg ca libertatea lor este mult mai importanta decat 100-200 sau chiar 800 de km. Credeti-ma, poate fapta dvs. este banala in opinia dvs., insa sunt nenumarate cazuri cand oameni care au savarsit infractiuni minore au ajuns dupa gratii din lipsa de timp, bani si mai grav indiferenta.
Nu va fi nevoie sa va deplasati zilnic sau saptamanal, insa recomandarea mea este sa mergeti in persoana cand sunt etape importante pe parcursul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Proces? JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am primit de la Parchet, citatie sa ma prezint la Judecatorie pentru PREZENTARE material de urmarire penala.Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Este normal ce se intampla intr-un dosar penal? ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, ma confrunt cu o problema si rog putin ajutor pentru a ma lamurii. In timpul desfasurarii urmarii penale(inselaciune), ca invinuit, pentru ... (vezi toată discuția)