avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii stat salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

stat salarii

buna seara.am si eu o intrebare. banii de pe statul din luna septembrie s-au dat jumatate in luna octombrie si jumatate in noiembrie,mentionez ca am facut statul cu doua rubrici, respectiv o coloana cu banii care s-au dat in octombrie si o coloana cu banii care s-au dat in noiembrie. cum se inregistreaza in contabilitate salariile in luna octombrie si diferenta in luna noiembrie?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:25, 9 Decembrie 2011
inregistrati platile efective (421=5311) in octombrie (dupa prima coloana) si noiembrie (restul).
buna ziua.ce cuprinde un stat de avans? cate rubrici? si dak se poate face stat de avans chiar daca nu este prevazut in contracul de munca. daca aveti un model. multumesc frumos
daca este specificat in contractul indiv de munca plata salariului avans si lichidare atunci statul de avans va cuprinde o suma de bani iar statul de lichidare va cuprinde venitul brut din care se scad somaj pensie si sanantate deducerea si impozitul iar penultima coloana contine suma luata in avans si ultima coloana restul de plata.
Exemplu : asociatia de proprietari nu a avut incasari suficiente in noiembrie sa plateasca salariatii , cum se face statul de salarii pe noiembrie(s-a incasat din salarii 60%) si decembrie (s-a incasat din salarii 40%) , tinand cont de faptul sa salariatii au incasat doar 60% din salariu in luna noiembrie , iar restul de 40% in decembrie .
Mentionez ca in contractul de munca nu este specificat plata avans si lichidare.
Declaratia 112 a fost depusa normal.
Multumesc frumos.
Parerea mea este ca nu trebuie sa folositi stat de avans si lichidare,ci sa lucrati doar pe lichidare,numai ca pe statul pe noiembrie trebuia trecut mai intai salariul negociat cel din cim,iar mai apoi diminuarea de 40%trebuia evidentiata pe coloana de diferente in minus,brutulrealizat aferent lui noiembrie reflectand realitatea,acesta fiind diminuat cu 40%, iar contributiile se plateau la brutul astfel diminuat.
In decembrie,daca se plateste corect ,adica salariulplus diferenta de 40%,aceasta va aparea tot pe coloana de dferente ca suma in plus,deci brutul va fi majorat cu aceasta suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare- zilele de concediu anca.m anca.m Buna. Am o nelamurire. Intocmesc pentru prima data o nota de lichidare. La rubrica cu veniturile brute incasate pe ultimele 6 luni eu am trecut cele 6 luni ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cand m-am angajat am discutat cu sefii mei salariu ... cg645087 cg645087 Buna ziua! Cand m-am angajat am discutat cu sefii mei salariu de 3000 ron net, iar pe cartea de munca, salariu brut real. In luna noiembrie, pe statul meu de ... (vezi toată discuția)
Retineri stat macrita macrita Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale? (vezi toată discuția)