avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere de judecare in lipsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere de judecare in lipsa

am si eu o intrebare: in plicul prin care contest un proces contraventional pot trimite direct cererea de judecare in lipsa sau se depunde la primul termen?
Cel mai recent răspuns: Al3xandra_Alina , utilizator 11:50, 30 Noiembrie 2011
Puteti formula cererea de judecare in lipsa odata cu plangerea contraventionala. Puteti face aceasta mentiune in chiar cuprinsul plangerii.
se invoca la finalul contestatiei:
,,Potrivit art. 242, alin. (2) Cod Procedura Civila, solicit si judecarea cauzei in lipsa,,.

si in felul acesta, instanata este obligata sa judece in lipsa partii care invoca acest articol de lege.
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris judecare in lipsa lcarlisian lcarlisian Buna ziua, Am inaintat catre Judecatorie o plangere impotriva unui Proces verbal de contraventie. (Amenda, Codul rutier, am dreptate, nu mai am nimic de ... (vezi toată discuția)
Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)