avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... primesc pensie de intretinere din urma?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

primesc pensie de intretinere din urma?

Poate ca ma repet, dar" povestea" mea este aceeasi...
Divortata in 2006, ramasa cu amandoi copiii in custodie(la vremea aceea de 14 si respectiv 8 ani) , cu obligarea lui la pensie de intretinere de 500 lei fiecare(pensie stabilita fara aducerea unei adeverinte, ci prin "ducerea mea cu presul" ca are 2700 lei salariu, acum s-a dovedit ca avea 5500 lei...eu am sperat la impacare si nu am scormonit...stiu!vina mea!#-o)
Cea mare a implinit 18 ani in februarie 2010, data de la care d-nul nu a mai dat decat 500 lei pensie pentru amandoi copiii).Nu am facut atunci actiune pentru ca nu vroiam sa-l starnesc sa ne dea afara din apartamentul in care ne lasase, cerand un partaj...dar iata ca partajul a venit....eu sunt datoare sa ii dau in 8 luni contravaloarea jumatatii de apartament de 32 200 euro...si iata-ma cu buza umflataX-(
Bine-nteles ca in vara, dupa decizia aceasta am intentat actiune pentru pensia alimentara a copilului major , deoarece un an a mai fost eleva clasa aXII-a si acum e la facultate...
El a venit "cu naframa in bat" ca nu mai castiga decat 2100 lei, mai are un copil din actualul concubinaj si a propus in instanta 10% pentru copiii nostri si "sa se tina cont si de al 3-lea copil al lor"...
Intrebarile mele:cum "se va tine cont de al treilea copil" si pot primi din urma ( de la data implinirii copilului 18 ani, de cand nu a mai platit cei 1000 lei, ci doar 500lei) sau voi primi din urma de cand am intentat actiunea, adica la un an dupa?
Daca imi propune sa imi scada din valoarea pe care o mai am de dat ca sulta(ca inca nu am dat-o pe toata...mai e timp pana in februarie 2012) e bine sa fiu de acord?
Nu veti primi din urma, ci de cand s-a cerut. Se va tine cont ca mai are un copil in intretinere, procentul maxim al pensiei pt 3 copii e 50% din salariu, asta ar insemna ca pt cei 2 copii care sunt in intretinerea dvs sa plateasca maxim 700lei, daca intr-adevar are 2100lei salariu
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara lelia20052006 lelia20052006 In 2006 s-a pronuntat divortul din culpa comuna(nu ca as fi avut vreo vina, dar am fost de acord, gandindu-ma ca n-am fi prima familie fara certificat de ... (vezi toată discuția)
Divort dahp dahp buna ziua, am o intrebare: daca sotii nu sunt divortati legal exista o procedura de a obliga tatal copilului sa asigure copilului o suma de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pot modifica cuantum pensie alimentara stabilita la notar? daca da, se ia si retroactiv?bună ziua. sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil ... CTBx CTBx Bună ziua. Sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil și casa impreuna. De comun acord am stabilit ca domiciliul copilului va fi la mama, adică la ... (vezi toată discuția)