avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea in cazul conflictelor de familie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea in cazul conflictelor de familie

Am citit legea nr.192 din 2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.
La art.64-66 sunt specificate dispozitii speciale privind medierea in conflictele de familie. As dori sa alfu mai multe informatii despre acestea in proctica, cum se procedeaza?
Din cate am inteles medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila pin ajutor unei terte persoane, numita mediator. Cum vor putea doi soti pe cale amiabila sa isi desfaca casatoria din motivele lor intemeiate cu ajutorul mediatorului. Desfacerea casatoriei se face de catre instanta de judecata, iar in final tot acolo vor ajunge.
La o tranzactie cred ca inteleg demersurile, dar la o actiune de divort nu reusesc, poate ma lamuriti dumneavoastra!
Eu lucrez in dreptul familiei si as dori sa aflu mai multe depre medierea judiciara in acest domeniu. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:13, 22 Octombrie 2008
Si daca una din parti nu vrea ce se poate face?
Nu trebuie sa luam in gluma divortul si nu trebuie sa apelam „despartenia” la primul obstacol intalnit.
Si, totusi:
„Casatoria e o institutie minunata; dar cine e nebun sa traiasca toata viata intr-o institutie?” – nu mai stiu cine a cuvantat...
Cand nu se poate, nu se poate! Sau nu se vrea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters205948 ContSters205948 AM un ajutor de handicap sunt bolnava,am o fetita de 7 ani si sunt casatorita.CUM fac ca sa divortez sa imi ramina fata la mine si ca sotul sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)