avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FACTURA NEPLATITA DE BENEFICIAR.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FACTURA NEPLATITA DE BENEFICIAR.

Buna ziua. In urma cu un an am deschis un SRL (fortati fiind de imprejurimi), desi nu prea am fost nascuti pt asa ceva. Treaba ar merge si merge bine pana vine momentul platii unei facturi. Mai concret: noi, adica SC X SRL in calitate de prestator, incheiem un contract de prestari servicii cu SC Y SRL in calitate de beneficiar. Se intocmeste factura, ajunge si la scadenta comform termenelor stabilite in contract si de aici incepe calvarul. 80% dintre beneficiari te amana cu plata pana si 120 de zile peste scadenta. Neavand nici o garantie de la ei (pentru ca nu prea mai da nimeni garantii) decat contractul si factura semnata de acesta, ce s-ar putea face impotriva unui asemenea excroc imediat ce factura a ajuns la scadenta ca sa nu fii nevoit sa astepti 120 de zile sau poate chiar mai mult pentru banul tau? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pareri.
Cel mai recent răspuns: deniss_2008 , utilizator 09:00, 5 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate invoca inselaciune in contracte? AlinVI AlinVI Buna ziua! Am urmatoarea problema: srl A a incheiat un contract cu srl B pe o perioada de 2 luni. Aferent contractului s-au emis 2 facturi a caror plata a ... (vezi toată discuția)
Contract cu rezerva proprietãþii cazzuall cazzuall Am incheiat cu un SC un contract de vânzare - cumpărare cu rezerva proprietăţii, mi-a dat file CEC cu scadenţă de 30 zile, una este scadenta azi si ma ... (vezi toată discuția)
Plati la contract cu bo, cec garantie Nafets Nafets In cazul in care se emite un BO cu care se stinge o factura, contabil aceasta factura a fost achitata, soldul mutandu-se intr-un alt cont contabil. Ma ... (vezi toată discuția)