avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Verificare propietar la cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Verificare propietar la cadastru

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Vreau sa cumpar un imobil si daca pot verifica la cadastru respectivul imobil daca este liber de sarcini ( sa nu aibe vre-o ipoteca, gaj, etc. ), doar cu datele de buletin ale respectivului propietar ? Prin cerere eliberare extras de carte funciara ptr informare se poate?
Se mai poate verifica si la primarie la taxe si impozite?
Sau eventuale sfaturi.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Serghei_B, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:51, 2 Decembrie 2011
Cerere pentru extras carte funciara de informare, se plateste taxa ;şi se eliberează cca în 3 zile
Daca proprietatea este intabulata se poate cere la OCPI un extras de informare care costa 20 lei regim normal 3 zile lucratoare sau cu 100 lei a doua zi.
Daca sunt sarcini inscrise in CF vor aparea.
La primarie se poate verifica daca pe rolul fiscal sunt anumite probleme: impozit la zi, amenzi, etc.
Presupunând că domnii de la primărie vor dori să se deranjeze!!!.Nefiind persoană interesată, vor avea motiv să refuze cererea de informaţii, care şi aşa ar dura ca răspuns 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa evit o capcana la achizitionarea unui teren scandisk scandisk Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren de 380m in zona mall Vitan, Am rugamintea sa-mi spuneti cum fac sa ferific daca totul este in regula la teren deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau intretinere. jackuzzyyy jackuzzyyy Buna ziua!Am o mama bolnava in grija tatalui si o sora casatorita care nu locuieste cu ei.As dori sa cunosc daca se poate face un contract de intretinere sau ... (vezi toată discuția)