avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cost pentru act de vinzare cunparare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cost pentru act de vinzare cunparare teren

buna ziua,am si eu o intrebare pentru cine vrea sa ma ajute si pe mine cu un sfat
;vreau sa impart un teren cu fratele meu de 1000mp,problema e in felu urmator,terenu este pe numele bunicilor iar casa este pe numele tatalui nostru;iar eu vreau sa fac act de vinzare cunparare pentru 500mp de teren fara nici o parte din casa iar fratele meu pe restu terenului+casa,intelegere este din toate partile,iar noi acum vrem sa stim cit ne costa actu de vinzare cunparare.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:41, 2 Decembrie 2011
Daca proprietatea este inscrisa in Cartea Funciara, dezmembrati cu un cadastrist in doua loturi asa cum doriti sa cumparati, se face un act de dezmembrare si apoi vanzare.
Depinde de suma cerută de expert de cadastru care vă va face planul de dezmembrare, întabularea respectivă la OCPI, care este o sumă fixă, apoi banii daţi la notar, pentru tranzacţie, în funcţie de valoarea terenurilor din zonă.Aceştia vor fi parametrii de urmărit în acţiunea d-voastră.Nimeni nu vă poate spune nici măcar cu aproximaţie cît vă ca costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare nimeni8888 nimeni8888 Buna ziua, Se poate face o vanzare a unei parti dintr-o proprietate atata timp cat exista un singur cadastru si nu este impartit terenul? Ex. teren 1000mp, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare popescumierleanu popescumierleanu Buna ziua, Am o casa la curte si as vrea s-o dezmembrez in 2 loturi sisa fie ambele intregistrate pe numele meu. Se poate? Multumesc (vezi toată discuția)