avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitarea minorului

In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca fosta sotie are o relatie, urmeaza cea mai dura. Tatal isi viziteaza copilul, dar nu oricum, ci impreuna cu organele de politie... Mama i-a transmis tatalui ca e copilul bolnav, dar acesta se incapataneaza sa ia copilul si se prezinta cu politia la usa mamei. Se intocmeste un proces de constatare a faptului ca minorul e bolnav. Problema e urmatoarea... in urma acestor situatii tensionate prin care este nevoit sa treaca, copilul a inceput sa fie speriat, sa viseze urat noaptea etc.... Ce se poate face ca mama sa poata proteja acest copil, avand in vedere ca tatal nu se controleaza in niciun fel in prezenta minorului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:59, 21 Octombrie 2008
Pana la instanta, e necesar pentru parinti...
Caci stiu copil care nu vrea cu tatal dintr-o solidaritate prost inteleasa de a fi mereu alaturi de mama.
El a tras concluzia ca, daca instanta l-a dat mamei, gata, tata e vinovat de ceva si mama e singura cu care el trebuie sa aiba o legatura...
Lucru care nu e numai gresit, dar ii va veni in caop mamei, ca un bumerang, atunci cand copilul va creste si va intelege...

N-as vrea sa fiu mama lui in ziua cand copilul va constientiza realitatea, ca tatal nu are nicio vina si ca el are niste sechele pentru ca parintele caruia i-a fost incredintat nu l-a incurajat la o relatie cu celalalt parinte... :((
Da, este cu adevarat complicata situatia.
Eu cred ca si traditia in Romania a fost ca tatii sa nu se intereseze de copii si de aici au aparut tot felul de probleme.
Astazi tatii platesc pentru ceea ce au facut altii ca ei in trecut.
Trebuie sa rastoarne ceea ce s-a inradacinat in mintea oamenilor in general despre bine si rau cu privire la minori.
De aceea a intervenit si jurisprudenta CEDO si sper eu ca Romania nu va trebui sa piarda procese la Curtea Europeana si din aceste motive.
Eu observ cu mirarea ca exista instante (putine) foarte refractare la jurisprudenta CEDO.
Cred ca este inradacinat in capul acestora atat de puternic faptul ca tatii sunt intotdeauna rai incat tare greu va fi sa inteleaga diferenta dintre bine si rau raportata la instanta europeana.
Chiar am inceput sa devin curios cum se vor rezolva aceste probleme pt ca ele trebuie rezolvate.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu tatal.Daca nu se poate, adresati-va instantei pentru micsorarea sau schimbarea programului de vizitare sau, daca lasarea minorului singur impreuna cu tatal prezinta un grad de pericol pt. copil, fie il insotiti dvs.cand acesta il ia, sau cereti instantei, daca aveti dovezi temeinice, stoparea legaturilor cu minorul pentru binele acestuia.
gasiri a scris:

Cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu tatal.Daca nu se poate, adresati-va instantei pentru micsorarea sau schimbarea programului de vizitare sau, daca lasarea minorului singur impreuna cu tatal prezinta un grad de pericol pt. copil, fie il insotiti dvs.cand acesta il ia, sau cereti instantei, daca aveti dovezi temeinice, stoparea legaturilor cu minorul pentru binele acestuia.

=D>=D>=D>multumesc de sfaturi.intradevar a inteles cineva despre ce vorbesc!
Este la fel de greu sa stopezi legaturile personale ale minorului cu tatal sau pe cat de greu este sa fie incredintat acestuia.
Sa nu intelegeti gresit ca este simplu a se realiza asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)