avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comunicare sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comunicare sentinta

sunt parte intr-un proces penal ce se desfasoara in paralel cu un proces de daune(civil).Doamna grefiera mi-a spus ca redactarea sentintei dureaza 3 saptamani,iar comunicarea nu imi va fi trimisa acasa,pentru a lua la cunostinta deoarece am fost prezent la infatisare.In mod normal,nu ar trebui sa primesc acea sentinta,in eventualitatea ca as face recurs?termenul de recurs am inteles ca este de 10 zile,intrebarea mea este de la pronuntarea sentintei sau de la comunicarea acesteia?daca dureaza 3 saptamani o redactare....si 10 zile termenul de recurs cum mai poate fi posibil acesta?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: barbutop55 , utilizator 10:57, 4 Decembrie 2011
Nu puteţi executa hotărârea decât după rămânerea ei definitivă. Puteţi afla ce s-a decis prin eliberarea unui cerificat de grefă de la arhivă. Dacă sunteţi nemulţumit aveţi la dispoziţie 10 zile pentru a formula calea de atac corespunzătoare. Puteţi motiva această cale de atac şi după redactarea hotărârii.
O intrebare am si eu - va rog frumos,,(nu am trecut prin situatii de acest gen)
Instanta penala = solicita are nevoie - de aceleasi cheltuieli ca aceea CIVILA ?? ma refer la =taxa judiciara,,plati expertize financiar contabile-(( caci sint putin cam lefter ,iar daca DA - rezulta ca stiau ca nu voi putea plati si voi RENUNTA la plingeri= STAI CA TE SATUR EU - SA MAI DEPUI,FACI PLINGERI PENALE - pt furt intre soti,,,TREBUIA SA TACI,SAU SA I-TI FACI SINGUR DREPTATEA - NU SA NE DERANJEZI))- solicitate si neefectuate in Instanta civila /FURT INTRE SOTI si acum = a)Actiune in pretentii si b)-Plingere impotriva rezolutiilor si ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata art 278 ind 1 CPP
Va multumesc si mult si anticipat pt - raspunsul si AMABILITATEA domniilor voastre
barbutop55 a scris:

O intrebare am si eu - va rog frumos,,(nu am trecut prin situatii de acest gen)
Instanta penala = solicita are nevoie - de aceleasi cheltuieli ca aceea CIVILA ?? ma refer la =taxa judiciara,,plati expertize financiar contabile-(( caci sint putin cam lefter ,iar daca DA - rezulta ca stiau ca nu voi putea plati si voi RENUNTA la plingeri= STAI CA TE SATUR EU - SA MAI DEPUI,FACI PLINGERI PENALE - pt furt intre soti,,,TREBUIA SA TACI,SAU SA I-TI FACI SINGUR DREPTATEA - NU SA NE DERANJEZI))- solicitate si neefectuate in Instanta civila /FURT INTRE SOTI si acum = a)Actiune in pretentii si b)-Plingere impotriva rezolutiilor si ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata art 278 ind 1 CPP
Va multumesc si mult si anticipat pt - raspunsul si AMABILITATEA domniilor voastre

In procesul civil care este alaturat actiunii penale nu platiti taxe de timbru , ca in instanta civila , intr-o actiune separata.Anumite cheltuieli necesare se uporta din fondurile MJ .
Acesta este unul dintre avantajele constituirii partii vatamate ca parte civila in cadrul procesului penal.

in penal nu exista taxa judiciara, dar onorariul expertului se achita de partea care a solicitat proba.
Va multumesc - MULT pt raspunsul dvs mai ales prompt,imediat.Nu am uitat ca astazi este Duminica.. Am avut doua dosare penale cu Rezolutii de NUP,,ultima in 04 april 2011/Furt intre soti,(apoi alte doua - de Marturie mincinoasa/martora Reclam in partaj tot cu NUP in 04 april ),si acum in 30 nov -m-am trezic cu = infiintarea/aparitia dosarului X pt FOND = plingere impotriva rezol sau ordonante procuror de netrimitere in judecata 278 ind 1 CPPsi ceva cu 171 alin 2 si 3= cine numeste expertii(pt ca nu mi s-a facut,solicitarea de expertiza financiara in CIVIL= PARTAJ BUNURI necesara si in PENAL = FURT INTRE SOTI - ref la ORIGINEA ,PROVENIENTA BANILOR,COTA DE CONTRIBUTIE))..
Oricum - va multumesc inca o data - MULT pt amabilitatea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)