avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INCREDINTAREA MINORULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INCREDINTAREA MINORULUI

DITR-O RELATIE DE CONCUBINAJ,A REZULTAT UN COPIL CARE PANA LA VARSTA DE 10 ANI.INPLINITI(ACUMA 2 LUNI),A LOCUIT LA MINE(TATAL COPILULUI).MAMA LUI PLECAND AN ITALIA,LA LUCRU,A INTERVENIT RUPTURA AN RELATIA NOASTRA,ACUMA 2 ZILE AM PRIMIT INSTINTAREA DE CHEMARE AN JUDECATA PT INCREDINTARE.MENTIONEZ CA ESTE PLECATA DE CIRCA 7 ANI.COPILUL CRESCUT DE TATA SI BUNICA .,MAMA ESTE CASATORITA SI ARE UN COPIL DE 5 ANI REZULTAT DIN CASATORIA ACTUALA.,
Cel mai recent răspuns: KAROLSTIFLER , utilizator 13:06, 1 Decembrie 2011
Va multumim pentru ca ne-ati expus situatia. Acum va rugam sa adresati intrebarea. Daca doriti sa aflati caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul, trebuie sa cunoasteti urmatoarele. Conform noului cod civil, in prezent vorbim despre exercitarea autoritatii parintesti in comun, adica de catre ambii parinti. De asemenea, fiecare parinte poate solicita stabilirea domiciliului copilului, la domiciliul sau.
Din cate ne spuneti dumneavoastra acum copilul sta la mama lui. Avand in vedere acest considerent, instanta de judecata va trebui sa aprecieze daca locul unde este acum copilul este resedinta sa obisnuita, iar in aceste conditii, potrivit unei directive europene sa aprecieze daca este competenta sa judece cauza.

Trecand insa peste acest fapt, daca doriti ca minorul sa stea cu dumneavoastra trebuie sa va aparati in acest dosar, sa formulati intampinare si cerere reconventionala prin care sa explicati tot ceea ce ne-ati relatat si noua.
NU STA LA MAMA LUI STA CU TATAL LUI SI BUNICA LUI DE CAND ESTE NASCUT., AU STAT INPREUNA PANA MAMA LUI A PLECAT IN ITALIA COPILUL AVEA VARSTA 2 ANI..SI DE ATUNCEA ,STA DOAR CU TATAL SI BUNICA.,PRECIZEZ CA AU STAT INPREUNA LA LOCUITA TATALUI,,COPILUL ARE VARSTA DE 10 ANI INPLINITA,SI ACUMA MAMA LUI INCEARCA SAL CASTIGE IN INSTANTA CA SAL DUCA SA LOCUIASCA CU IA IN ITALIA,EA SA RECASATORIT SI ARE UN COPIL MINOR DE 5ANI,
Va rog, scrieti cu litere mici, se citeste greu asa.
Depuneti cerere reconventionala si ori cereti ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca si ca locuinta copilului sa se stabileasca la dvs , mama sa plateasca pensie de intretinere.. ori cereti ca dvs sa aveti in incredintare exclusiva copilul, avand in vedere distanta si faptul ca nu a interesat-o de copil ( daca e asa) timp de 7 ani. Sfatuiti-va cu un avocat
Trebuie sa dovediti in instanta ce ati scris si aici.. ca de 7 ani aveti grija de acest copil. Copilul, pt ca a implinit 10 ani, va fi audiat de judecator si va spune si el unde va dori sa locuiasca.
mama a stat in concubinaj cu tatal coilului rezultat din concubinaj,a parasit domicilul plecand in italia lasand copilul in grija tatalui,bunica.(domiciliul tatalui,unde au locuit anpreuna.)bunica-mama tatalui.,copilul avea 2ani, mama sa casatorit in italia,venind de 2 ori pe an in vizita la fratii ei si vizitand si copilul in acest timp,(tatal incurajand copilul sa accepte vizita )intre timp cand copilul a anplinit varsta de 10 ani,mama al actioneaza in instanta pentru a duce copilul cu ea in italia sa locuiasca definitif cu ea, precizez ca are un copil rezultat din casatorie in varsta de 5ani cu probleme de sanatate(alergic la dif.alimente , plante,care are nevoie de supraveghere),.calitatea morala a mamei lasa de dorit ea neacordand atentie copilului decat cateva saluturi ,intrebari,si cam atat. ,acuma dupa 8ani ancearca sal ia in italia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la tata KAROLSTIFLER KAROLSTIFLER ce sansa am sa obtin legal incredintarea minorului de 10 ani,care a crescut si este in continuare la mine(tatal).mama plecata de 8ani in italia recasatorita cu ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)