avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare Legea 230/2007

Buna dimineata,
S-a dat pe forum acum cateva zile o modificare a Legii 230/2007 am rugamintea sa
imi comuniati in care monitor s-a publiat aceasta.
Multumesc. #-o
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:08, 3 Decembrie 2011
Este vorba de Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 502 din 20 iulie 2010.
Dar, si aceasta lege a suferit zilele acestea o modificare printr-un proiect de lege, care a trecut de parlament, dar nu stiu daca a fost deja publicata in M.Of.
Vedeti forma trimisa la parlament
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Interventie moderator

@procmarci

Am rugamintea sa nu mai scrieti mesaje care ar putea deruta utilizatorii.
Despre o lege si aplicarea ei vorbim numai dupa aparitia ei in Monitorul Oficial.
Daca stiti ceva precis si nu doar presupuneri, va rog sa le postati aici.

Altfel, subiectul fiind foarte sensibil, iar utilizatorii interesati de acest subiect fiind tentati sa confunde un proiect de lege cu legea insasi, informatia ar fi eronata si in dezavantajul tuturor.

Una e proiectul de lege si alta legea de aplicat publicata in M.Of.
Noi aici discutam despre legi in vigoare, nu despre proiecte.
Inca o data spun, nu este o sectiune a specialistilor care sa faca diferenta necesara, ci un forum populat majoritar de utilizatori nespecialisti care adesea pot confunda sau vedea ca si rezolvata o problema in proiect.

Va rog sa reveniti pe acest topic cu aparitia modificarilor la Legea 175/2010 dupa publicarea in M.Of. si sa ne informati. V-am ramane recunoscatori!

Revin la interventia moderatorului @elga50.
Am fost foarte explicit, acel proiect de lege care va modifica Legea Legea 175/2010 a trecut de parlamentul Romaniei, dar nu a fost inca publicata in M.Of.
Pentru a observa toti userii, (a caror pricepere eu n-o subestimez si sunt convins ca toata lumea stie ce inseamna o lege inca nepublicata in M.Of.) am postat si forma trimisa la Parlament.
Ce nu s-a inteles, sau cine n-a inteles?
Eu stiu ca multor administratori sau presedinti de asociatie nu le cade bine aceasta modificare, prin care sunt introduse sanctiuni impotriva celor care nu respecta drepturile proprietarilor, dar, asta este, sed lex dura lex.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Interventie moderator
Aici nu facem parti-pris-uri. Nu avem interes sa nu informam despre modificari la o lege care prin sanctiuni s-ar putea intoarce impotriva conducerii asociatiilor de proprietari.
Spuneti ca legea a fost aprobata de parlament si apoi ca ne-ati aratat forma trimisa la Parlament, fara a ne preciza daca s-a aprobat intocmai proiectul asa cum a fost scris initial, fara nicio modificare.
De aici confuzia!

Poate dv. nu subestimati posibilitatile de intelegere ale utilizatorilor nostri - formula mai mult politicoasa decat izvorata din convingere proprie. Dati-mi voie sa fi stiut ce v-am cerut si din ce cauze.
Am tot interesul ca pe forumul nostru sa fie stiute legile in vigoare si cat mai multi utilizatori sa inteleaga cum functioneaza si cum trebuie sa functioneze asociatiile de proprietari.

Atunci cand discutam proiecte de lege, o facem explicit, asa cum s-a mai intamplat aici, in sectiune.
Nu amestecam legea in vigoare cu proiecte de legi, ca atunci se poate face confuzie. Si sa stiti ca aici intreaba si oameni simpli care, nu ca nu pot face diferente, dar in felul in care le prezentam problema e posibil sa confunde lucrurile. Deci nu depinde de mintea lor, ci de mintea celor care raspund. Acesta este motivul pentru care eu, cel putin, sunt atenta si la acest aspect - proiect versus lege in vigoare.

Incercam sa nu dam raspunsuri in doru' lelii, numai ca sa ne facem punctaje!

Alte discuții în legătură

Refuzul de a plati penalizarea dddgab dddgab Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere ... (vezi toată discuția)
Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea situatie cu care s-a confruntat fratele meu. Anul trecut a avut restanta la intretinere o suma ... (vezi toată discuția)