Buna ziua,
As dori sa stiu daca un testament mai poate fi atacat in instanta dupa decesul persoanelor care au intocmit acest testament. Situatia se prezinta in felul urmator: mama mea a fost desemnata unic mostenitor a casei bunicilor ei, desi fiica lor (mama mamei mele) este inca in viata. Mama mea a locuit toata viata cu bunicii ei si a avut grija de ei pana la decesul acestora. In testament este specificat ca mama mea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor in cazul in care se angajeaza sa-i intretina pe tot parcursul vietii si sa achite toate cheltuielile legate de inmormantare. Acest lucru s-a si intamplat, numai ca bunica mea (mama mamei mele), care nici macar nu a vorbit cu bunicii mamei mele in ultimii lor ani de viata, s-a gandit dupa moartea acestora ca ea trebuie sa mosteneasca toate proprietatile bunicilor. Este posibil sa reuseasca sa anuleze testamentul in instanta?
Mama mamei dvs. este mostenitor rezervatar, motiv pentru care poate obtine in instanta reductiunea testamentului in limitele rezervei succesorale.
Dati-ne, va rog , mai multe amanunte :
- cand au murit bunicii?
- au dispus impreuna printr-un singur testament?
Fiecare dintre bunici a intocmit cate un testament pt mama mea, deci exista 2 acte, nu unul pt amandoi. Bunicul mamei a murit in 2003, iar bunica in 2011.