Bunica mea dorește să îmi facă act testamentar pe jumătate din bunurile deținute de ea.(bunicul a murit) Întrebarea mea este,dacă în acest caz este necesara și semnătura mamei mele,(exista disensiuni între mine și mama mea) sau este suficientă doar semnătura bunicii fiind proprietar de drept? Și ce acte ar trebui mai exact pt un astfel de act și pt ca o astfel de hârtie sa nu poată fi contestată( gen rude de gradul unu,doi,etc) Mentionez că bunica mea este perfect sănătoasă,apta din toate punctele de vedere. Mulțumesc!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi la momentul de față, bunica nu e proprietar de drept.
Trebuie dezbătută succesiunea după bunic, moștenitori fiind bunica, mama si alti copii de-ai bunicii (daca exista). Inteleg ca bunurile sunt dobândite de bunici, în timpul căsătoriei. Practic, bunica dorește să vă lase ceva ce nu ii apartine in totalitate.
Pentru întocmirea testamentului nu e nevoie de semnătura mamei, însă la decesul bunicii nu prea il puteti valorifica. În baza testamentului, trebuie dezbătută succesiunea după bunică. Mama, în calitate de fiica este moștenitor rezervatar și poate solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.
Testament
adaa_19
Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc!
(vezi toată discuția)