avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act testamentar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act testamentar.

Bunica mea dorește să îmi facă act testamentar pe jumătate din bunurile deținute de ea.(bunicul a murit) Întrebarea mea este,dacă în acest caz este necesara și semnătura mamei mele,(exista disensiuni între mine și mama mea) sau este suficientă doar semnătura bunicii fiind proprietar de drept? Și ce acte ar trebui mai exact pt un astfel de act și pt ca o astfel de hârtie sa nu poată fi contestată( gen rude de gradul unu,doi,etc) Mentionez că bunica mea este perfect sănătoasă,apta din toate punctele de vedere. Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Andreia Aioanei, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:33, 21 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi la momentul de față, bunica nu e proprietar de drept.
Trebuie dezbătută succesiunea după bunic, moștenitori fiind bunica, mama si alti copii de-ai bunicii (daca exista). Inteleg ca bunurile sunt dobândite de bunici, în timpul căsătoriei. Practic, bunica dorește să vă lase ceva ce nu ii apartine in totalitate.
Pentru întocmirea testamentului nu e nevoie de semnătura mamei, însă la decesul bunicii nu prea il puteti valorifica. În baza testamentului, trebuie dezbătută succesiunea după bunică. Mama, în calitate de fiica este moștenitor rezervatar și poate solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune andreimihaita andreimihaita matusa mea are un testament facut la notariat de unchiul meu decedat prin care ii lasa tot. o poate ajuta la succesiune daca unchilu a avut un copil ... (vezi toată discuția)
Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)