avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Care este cel mai scurt termen pentru inceperea activitatii dupa incheierea unui contract de munca?Se poate incepe activitatea in ziua incheierii contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 1 Decembrie 2011
Pentru a nu avea intrerupere , este recomandabil ca data de incepere a unei noi activitati sa coincida cu data de incetare a vechiului c.i.m.
Asadar, se poate incepe activitatea la un nou angajator in ziua incheierii contractului de munca la fostul angajator.

Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Data noului contract incheiat poate coincide cu prima zi de activitate?
1. Avand in vedere ca HG 500/2011 spune ca un CIM se inregistreaza in Revisal cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza atunci salariatul poate incepe activitatea dupa incheierea CIM (cel mai repede in ziua urmatoare incheierii CIM).

2. Asadar data incheierii CIM nu poate coincide cu data inceperii activitatii.
mihteo a scris:

Multumesc pentru raspuns. Data noului contract incheiat poate coincide cu prima zi de activitate?




Data de incheiere a noului c.i.m. nu poate coincide cu data inceperii activitatii , intrucat potrivit art.16 C.mun., c.i.m. se incheie anterior inceperii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare - contract nou Maddy-eu Maddy-eu Buna ziua, in data de 26.08.2016 am primit de la Casa de Pensii o adresa in care ne informeaza ca s-a emis decizia de pensionare-limita de varsta pentru un ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca ioan.morosan ioan.morosan Buna seara! Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie: Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010. Cu data de ... (vezi toată discuția)