avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am sau nu dreptul la indemnizatia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am sau nu dreptul la indemnizatia de somaj?

Buna ziua! La firma la care lucram s-au redus posturile al meu a fost desfintat as vrea sa stiu am dreptul la somaj daca am 6ani vechime in munca si acum sunt student la facultate curs de zi.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:47, 1 Decembrie 2011
Dreptul la somaj va este dat de stagiul de cotizare (care va asigura protectia sociala in cazul pierderii locului de munca) si cauza incetarii contractului.
Din spusele dv. rezulta ca aveti stagiul de 12 luni in ultimele 24 de luni iar contractul va inceta prin concediere din motive neimputabile dv. Asa ca aveti dreptul.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? Berescu Laura Berescu Laura Buna ziua!am o intrebare daca in 2011 am terminat facultatea, in iulie, si in august m-am angajat, am lucrate 6 luni am dreptul la somaj? si daca vrei sa ... (vezi toată discuția)
Conditii necesare intrarii in somaj elencsku elencsku As dori sa va intreb daca pot intra in somaj,daca in ultimele doua luni am avut concediu fara plata.Contractul meu de munca a inceput pe 01.08.2007 (vezi toată discuția)
Somaj in timpul facultatii lanna6791 lanna6791 Sunt in anul II la facultate, frecventa redusa, insa in perioada asta am lucrat la o firma, care acum m-a concediat. Intrebarea mea e daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)