avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in timpul facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in timpul facultatii

Sunt in anul II la facultate, frecventa redusa, insa in perioada asta am lucrat la o firma, care acum m-a concediat. Intrebarea mea e daca pot beneficia de somaj? Daca da, e obligatoriu sa duc si diplma de bacalaureat in original, avand in vedere ca e la facultate?
Cam cat ar fi ajutorul de somaj? Am lucrat un an la prima firma, care a luat ajutorul acela de la stat pentru ca eu m-am angajat dupa absolvirea liceului, iar apoi inca o luna la o alta firma, care, cum am zis, m-a concediat...

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 17:21, 2 Decembrie 2009
1. Conditia obligatorie pentru a beneficia de somaj este sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni din ultimele 24 luni .Din cele spuse de dumneavoastra reiese ca aveti 13 luni . In urma concedierii puteti beneficia de somaj ( dar nu si daca v-ati dat dumneavoastra demisia ).
2. Diploma de bacalaureat o puteti cere din dosarul de la facultate sau puteti prezenta o copie legalizata a acesteia .
3. Tinand cont de vechimea dumneavoastra in munca , ajutorul de somaj este de 75 % din salariul minim brut pe economie adica de 450 ron.
Nu puteti fi si somer si student! Dvs nu sunteti somer, sunteti un student care nu munceste. Daca vreti indemnizatie de somaj, renuntati la facultate.
Aducerea diplomei de bacalaureat de la facultate inseamna sa comiteti o ilegalitate. cand veti trece diploma de faculate in cartea de munca se va observa ilegalitatea.
Veti da banii inapoi si poate vor exista si alte consecinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil IsabelleAndreea IsabelleAndreea Bună ziua! As avea nevoie de ajutor. Sunt însărcinată în 10 săptămâni și somera de tot atât timp, caut loc de munca însă nimeni nu e dispus sa ma ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj Bogdan3l_04 Bogdan3l_04 Am lucrat timp de 2 ani jumatate fara intrerupere la o firma, acum o luna de zile mi-au desfacut contractul de munca pentru ca eu am refuzat sa-mi dau demisia. ... (vezi toată discuția)
Doresc angajare in politie CIONCA Mariana CIONCA Mariana Bună ziua.Ma numesc Mariana și a-și dori să mă angajez la politia locala.Problema mea este că am depus dosarul de înscriere în care în locul diplomei ... (vezi toată discuția)