avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Buna seara,
Am terminat masteratul in iulie iar in august m-am angajat ca administrator cu 4 ore la societatea infiintata de mine fiind asociat unic.
Intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie deoarece contabila mi-a zis ca nu beneficiez pt. ca fiind administrator eu am un venit si trebuie sa nu am nici un venit in momentul in care depun actele la asistenta sociala.
Asa este?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 1 Decembrie 2011
dividente? adica trebuie sa platesc alti bani inafara de cei 16% impozit pe profit?Asa am inteles de la diverse persoane dar nu sunt asa lamurita.
In concluzie beneficiez de indemnizatie.
Multumesc pt raspuns
1. Inseamna ca ar fi trebuit sa fiti acum in concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
2. Dupa acesta puteti intra in CCC pana la 2 ani (sau 1 an, depinde ce varianta alegeti).
3. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie sa suspendati contractul individual de munca (CIM) si dupa terminarea CCC il puteti relua.
4. Pe timpul CCC puteti sa ramaneti asociat unic la firma dvs.
5. Pentru mai multe amanunte cititi si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
lilyana21 a scris:

dividente? adica trebuie sa platesc alti bani inafara de cei 16% impozit pe profit?Asa am inteles de la diverse persoane dar nu sunt asa lamurita.
In concluzie beneficiez de indemnizatie.
Multumesc pt raspuns

Potrivit DEX:
DIVIDÉND, dividende, s. n. Parte din profitul unei societăți pe acțiuni care revine fiecărui acționar în raport cu acțiunile pe care le posedă. – Din fr. dividende, lat. dividendus.
Impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 16% asupra dividendului brut distribuit/plătit unei persoane.
Da,sunt in concediu de maternitate,contractul trebuie suspendat din ziua in nasc?Sper sa nu faca vreo greseala contabila si cand ma duc cu actele la asistenta sociala sa-mi zica ca nu e bine.
Si tot contabila mi-a zis ca nu pot sa ma inscriu sa fac asigurari de sanatate ca sunt administrator,dar nu vad ce legatura are deoarece cunosc multe persoane care sunt angajate si pot face asigurari.
Multumesc mult pt raspuns.

freeelis a scris:
Potrivit DEX:
DIVIDÉND, dividende, s. n. Parte din profitul unei societăti pe actiuni care revine fiecărui actionar în raport cu actiunile pe care le posedă. Din fr. dividende, lat. dividendus.
Impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 16% asupra dividendului brut distribuit/plătit unei persoane.

Multumesc,
Nu prea sunt in tema :">
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. CIM se suspenda cu data cu care solicitati indemnizatie pentru CCC.
2. Pe perioada cat sunteti in CCC sunteti asigurata la sanatate,pensie si somaj fara plata contributiei aferente, nu mai trebuie sa va asigurati inca o data.
3. Dividendele le puteti obtine si pe timpul CCC fara sa pierdeti indemnizatia aferenta.

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal marinicad2002 marinicad2002 pt a beneficia de concediu postnatal trebuie sa obtii venituri din salarii 12 luni inainte... conteaza valoarea lor? mi se un loc de munca cu numai 2 ore/zi ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)