Buna!
Cunosc Parisul, am fost si eu in aceeasi situatie (de fapt eu am aut si am drept d emunca, ma incadrez la master in FR, dar m-am interesat de legi).
Daca nu cunosti pe niemni acolo trebuie sa te duci cu multi bani acolo.
Sa iei in calcul ca nu poti sa inchiriezi nimic daca nu le prezinti contractul de munca din Franta pe ultimile 3 luni, garantie minim 3 luni si un garant francez.
Sa zicem ca treci de toate astea, chiria o platesti intotdeauna intr-un cont bancar.
Daca nu esti angajat, nu ai nici o forma legala de a locui acolo, nu ai cum sa deschizi cont la banca sau sa faci alte operatiuni bancare (e permisa retragerea de numerar de la bancomat si astea se gasesc greu compatibile cu ce banci avem noi).
Este foarte greu s aobtii autorizatii de munca in Franta, mai dgraba ai putea alege alte tari vorbitoare de franceza, Belgia, Canada, Elvetia, etc... unde e mai usor.
Ti-ar fi mai simplu daca te-ai inscrie la o forma de invatamant, sau daca deja ai absolvit acolo un master, ai drept de munca.
Eu iti recomand sa te inscrii la o forma de invatamant, as aintri usor in legalitate, plus ca iti ofera statul unele beneficii.
Un angajator, sa te angajeze legal, trebuie sa plateasca pt actele tale 900 euro, plus ca trebuie sa faca dovada ca in Franta este lipsa de personal calificat pentru postul pe acre tu il vizezi.
Vezi ca gasesti pe net lista cu meseriile pe care le poti accesa.
Erau parca 150 meserii, restul nu le poti accesa decat daca ai la ei master.
Intra pe site-ul asta
[ link extern ] .
Zilnic avocatul iti raspunde, mie mi-a raspuns corect.
Succes!
In perioada asta a sarbatorilor se cauta oameni pentru a avea grija de copii, pentru a merge in vacante cu familia.
Daca doresti mai multe detalii ma poti contacta prin mesaj privat.