avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... este complicat sa lucrez legal in franta?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

este complicat sa lucrez legal in franta?

Vreau sa merg ,in Paris ...si ma intreb cat o sa fie de complicat ,si ce formalitati va trebui sa pacurg ,sa pot lucra legal.Am gasit cate ceva pe internet ,dar ma intreb poate ,cineva a mai trecut prin asta ,si stie cate ceva .
Cel mai recent răspuns: kpas2005 , utilizator 12:30, 4 Decembrie 2011
kpas2005 a scris:

Vreau sa merg ,in Paris ...si ma intreb cat o sa fie de complicat ,si ce formalitati va trebui sa pacurg ,sa pot lucra legal.Am gasit cate ceva pe internet ,dar ma intreb poate ,cineva a mai trecut prin asta ,si stie cate ceva .


Ghidul lucratorului roman in Franta
[ link extern ]
Buna!
Cunosc Parisul, am fost si eu in aceeasi situatie (de fapt eu am aut si am drept d emunca, ma incadrez la master in FR, dar m-am interesat de legi).
Daca nu cunosti pe niemni acolo trebuie sa te duci cu multi bani acolo.
Sa iei in calcul ca nu poti sa inchiriezi nimic daca nu le prezinti contractul de munca din Franta pe ultimile 3 luni, garantie minim 3 luni si un garant francez.
Sa zicem ca treci de toate astea, chiria o platesti intotdeauna intr-un cont bancar.
Daca nu esti angajat, nu ai nici o forma legala de a locui acolo, nu ai cum sa deschizi cont la banca sau sa faci alte operatiuni bancare (e permisa retragerea de numerar de la bancomat si astea se gasesc greu compatibile cu ce banci avem noi).
Este foarte greu s aobtii autorizatii de munca in Franta, mai dgraba ai putea alege alte tari vorbitoare de franceza, Belgia, Canada, Elvetia, etc... unde e mai usor.

Ti-ar fi mai simplu daca te-ai inscrie la o forma de invatamant, sau daca deja ai absolvit acolo un master, ai drept de munca.
Eu iti recomand sa te inscrii la o forma de invatamant, as aintri usor in legalitate, plus ca iti ofera statul unele beneficii.

Un angajator, sa te angajeze legal, trebuie sa plateasca pt actele tale 900 euro, plus ca trebuie sa faca dovada ca in Franta este lipsa de personal calificat pentru postul pe acre tu il vizezi.
Vezi ca gasesti pe net lista cu meseriile pe care le poti accesa.
Erau parca 150 meserii, restul nu le poti accesa decat daca ai la ei master.

Intra pe site-ul asta [ link extern ] .
Zilnic avocatul iti raspunde, mie mi-a raspuns corect.

Succes!
In perioada asta a sarbatorilor se cauta oameni pentru a avea grija de copii, pentru a merge in vacante cu familia.

Daca doresti mai multe detalii ma poti contacta prin mesaj privat.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
anitsirc, utilizator
cazarea o am asigurarata, asta nu este o problema. am sanse sa imi gasesc de lucru la negru, sau prin interim in timp f scurt?
sanse.. legal (cu acte d emunca) mai greu, dar daca ai o cunostinta cred ca iti poate gasi in 3-4 saptamani ceva pentru menaj sau ingrijit batrani. Daca stii bine franceza si te descurci sa faci temele, ai putea gasi sa ai grija de copii.In paris, in Issy exista chiar aproape de statia de tren (in stanga) un centru de ingrijire batrani.
Mai mult de jumatate din angajatii de acolo sunt romani.
Au posturi de toate felurile. Au nevoie si de medici, secretare, personal care sa intretina (discutii, hranit, schimbat, etc), personal curatenie, etc...
E bine daca ai un curs de ceva sanitar, inclusiv crucea rosie, sa le arati.
Daca nu, gasesti multe biserici romanesti in tot Parisul, acolo duminica pun romanii anunturi de angajari, etc.
am inteles ca exista un targ de forta de munca undeva in aproprierea parisului. ai idee cumva cum se numeste, unde se afla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare asitent medical in franta craciun15 craciun15 buna ziua a/si dori sa va prezint un caz..o asistenta medicala cu studii superioare recunoscute chiar de statul francez a mai lucrat in anul 2011 timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca BogdanMosneagu BogdanMosneagu Bună ziua. Soțul meu a avut un accident la locul de munca acum o luna, în urma căruia si-a pierdut vederea la ochiul drept. Ce demersuri trebuie făcute ... (vezi toată discuția)
Arestare franta DanaLunganu DanaLunganu Buna ziua sotul meu este inchis in Franta din data de 17 martie 2016. A fost acuzat ca a transportat (furat) un utilaj, care ulterior a fost recuperat, ... (vezi toată discuția)