avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plingere penala-fals intelectual sub semnatura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plingere penala-fals intelectual sub semnatura privata,uz de fals si marturie mincinoasa

Buna seara.Sunt in litigiu cu un vecin,pentru doua parcele de teren,pentru care prezinta doua chitante de mina,prin care pretinde ca a cumparat cele doua suprafeta de teren.pe ambele chitante sunt semnaturile presupusilor vinzatori si semnatura unui martor.Semnatura unui vinzator nu seamana cu semnatura lui de pe alt inscris,semnatura martorului de pe ambele chitante nu seamana cu semnatura care a dat-o pe declaratia de martor in instanta.
Inainte de a fi citat ca martor,l-am intrebat daca a semnat cele doua chitante,mi-a spus ca nu si pentru acest fapt l-am pus de martor.Cind a depus marturie in instanta a spus ca a semnat acele chitante dar nu a fost de fata cind s-a facut tranzactia,ci a semnat ulterior,acasa la el,cind a venit piritul si la rugat.
Citez din referat:"Din declaratia numitului y rezulta ca acesta a semnat cele doua chitante,ulterior datei cind au fost intocmite,dupa ce numitul x i-a relatat ca a achitat contravaloarea acestora catre vinxatori.De asemenea,acesta a precizat ca in cursul lunii ianuarie a anuloi 2010 sa prezentat la judecatorie,in calitate de martor."-Propun neinceperea urmaririi penale.
Nu se face niciun fel de referire la cele trei semnaturi.
Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra despre cele relatate.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:18, 1 Decembrie 2011
Citati din referat, dar s-a dispus neinceperea urmaririi penale prin ordonanta, de catre procuror? daca da, si vi s-a comunicat, aveti termen 20 zile sa faceti plangere impotriva acesteia. Consultati Codul de procedura penala.
Poate fi vorba despre fals material (nu intelectual) in inscrisuri sub semnatura privata.
Din cele relatate de dvs. , daca cei care au semnat relateaza ca le apartin semnaturile, tot ce puteti sa faceti este sa incrieti aceasta chitanta in fals, cereti sa se faca expertiza grafoscopica a documentului, doar asa se poate dovedi un fals.
Insa, daca martorul acela isi recunoaste semnatura....nu prea aveti ce sa dovediti. Sa stiti ca sunt situatii in care anumite persoane semneaza diferit pe anumite documente, de aceea probabil ca ati sesizat dvs.vreo diferenta la un moment dat.

Falsul intelectual in insrisuri sub semnatura privata nu este incriminat in actualul cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala pentru 290 cod penal mihaela_clau mihaela_clau Paritii intr-un dosar civil avind ca obiect actiune in constatare se inscriu in fals impotriva reclamantului,fac plingere penala,se deschide dosar penal. Acum ... (vezi toată discuția)
Falsul si uzul de fals mos 66 mos 66 in cele 2 expertize grafice s-a constatat ca semnatura din dreptul numelui meu nu este facuta de mine, parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale a ... (vezi toată discuția)
Semnatura cu pixul pe copia la indigo julius jr julius jr Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am contestat 3 chitante de mina pe care cineva le folosea pt obtinerea unei proprietati.La finalizarea ... (vezi toată discuția)