avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen in instanta 03.12.2012?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen in instanta 03.12.2012?!

Am facut contestatie la un PV de circulatie in data de 27 oct 2011.Si primesc citatie zilele trecute sa ma prezint in calitate de petent in proces cu IPJ....... in data de 03-12-2012???Pai pina atunci mai este 1an si o luna!!!Nu intervine perimarea????Va multumesc si va doresc toate cele bune!!!:luck:
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 23:24, 1 Decembrie 2011
Perimarea intervine numai in cazulsuspendarii unei cauze, iar in termenul legal nu este repusa pe rol.
aveti si permisul suspendat?
Art. 248
Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an.

In situatia in care instanta de judecata fata de plangerea contraventionala formulata de dvs ,avand in vedere nagajul de activitate al instantei ,a dispus termen de judecata ,nu se poate invoca ca din vina dvs cauza a ramas in nelucrare
:)Nu asteptati anul 2012 ca s-ar putea sa nu mai fim...
Cred ca cineva neatent a gresit anul si termenul este 03.12.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimata cererea Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In anul 2009 sotul meu a primit o amenda de 2000 ron.(ptr restrictie circulatie a unui transporter, in ziua de duminica fiind circulatia ... (vezi toată discuția)
Suspendare art. 242 pct. 2 cod proc. civ., perimare carmen_otilia carmen_otilia Buna ziua, Va scriu in calitate de petent intr-o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, intimat fiind IGP Mures. In speta, petentul s-a ... (vezi toată discuția)
Perimarea ricky25 ricky25 Am un proces comercial si s-a suspendat în baza art. 242 alin. 1, pct. 2 Cod procedură civilă adica nu ne-am prezentat nici una din parti. Au trecut de ... (vezi toată discuția)