avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Buna seara, sunt un tanar medic rezident la un spital din bucuresti si am aflat de cateva zile ca o sa fiu obligat sa imi iau concediu de odihna in luna decembrie, precizez faptul ca mai am 17 zile de concediu pe acest an, intrebarea mea este : cum se poate ca angajatorul meu sa ma oblige sa imi iau concediu fara voia mea, este legal, scrie in codul muncii despre asa ceva, sau este un abuz sau o lacuna a noului cod al muncii, ....Va multumesc...asptept un raspuns...
Cel mai recent răspuns: adrian85 , utilizator 17:38, 2 Decembrie 2011
Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an,in cf. cu art.146(1)Codul Muncii,decembrie fiind ultima luna din an si avand inca 17 zile neefectuate,angajatorul in baza acestei reglementari v-a programat sa le efectuati acum.
Dar,daca nu doriti sa le efectuati in aceasta luna,cum angajatorul dvs. este un spital public din cate inteleg,puteti invoca prevederea art.125(7)din Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Ramura sanitara,care precizeaza ca:
"In cazuri deosebite,la cererea argumentata a salariatului si cu acordul angajatorului si avizul organizatiei sindicale majoritare(SANITAS)concediul anual de odihna se poate amana pt. anul urmator,partial sau in parte. " si puteti solicita in conditiile mentionate mai sus ca cele 17 zile de co ramase restante pt. acest an,sa le efectuati pana la sfarsitul anului urmator.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Inteleg,dar vreau sa spun ca noi medici rezidenti avem diferite stagii medicale (rezidentiatul este impartit in stagii medicale de pregatire)care dureaza uneori doar o luna de zile, si in regulamentul nostru oficial nu avem voie sa ne luam mai mult de 50% concediu din respectivul stagiu, iar in situatia mea care in luna decembrie am un stagiu de o luna de chirurgie plastica ,nu o sa mi se reconoasca acest stagiu si implicit nu o sa pot sa termin rezidentiatul in acelasi timp cu restul colegilor,deci ma poate obliga angajatorul sa imi iau concediu in aceasta situatie, nu pot sa iau doar o parte astfel incat sa imi termin acest stagiu....Multumesc mult pentru raspuns...
In acest caz,in cf. cu regulamentul de efectuare a rezidentiatului, rezidentii efectueaza concediul legal de odihna conform programarii coordonatorului de program, astfel incat sa nu fie afectata pregatirea ,deci coordonatorul este cel care este in masura sa decida si nu angajatorul si va putea programa din considerentul mentionat ,efectuarea doar partiala a zilelor de co ramase neefectuate pana la finalul anului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
multumesc mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna fortat medici rezidenti . Alinad86 Alinad86 Buna ziua, sunt medic rezident anul IV al unui spital din Bucuresti. In anul 2014 respectiv in anul III de rezidentiat nu mi-am luat concediu de odihna. In ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa 1 an si 6 luni concediu medical adine adine Buna seara, Sunt in concediu medical din data de 4 decembrie 2014. Mi-au ramas 4 zile concediu de odihna neefectuat in 2014, tot anul 2015 am fost in ... (vezi toată discuția)