avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna fortat medici rezidenti .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna fortat medici rezidenti .

Buna ziua, sunt medic rezident anul IV al unui spital din Bucuresti. In anul 2014 respectiv in anul III de rezidentiat nu mi-am luat concediu de odihna. In luna decembrie 2014 am fost bagata fortat de spitalul platitor in concediu de odihna: 2 zille din luna noiembrie si 20 de zile in luna decembrie, de asemenea mi-au luat bonurile si bursa de 150 de euro de pe aceste zile. Am mers si am intrebat de ce si cum am fost bagata in concediu de odihna fortat, daca eu nu am semnat nimic, nu am facut o cerere, nu am fost informata si mai ales ca am dus un pontaj semnat de un medic si cu stampila unui spital unde am efectuat stagiul din luna decembrie respectiv noiembrie. Pe luna decembrie avand si nota in carnetul de rezident in urma unui examen dat.Doamnele de la RUNOS/ SALARII mi-au zis ca acesta e regulamentul lor intern si ca pot sa le dau in judecata daca vreau. Initial cand am vorbit la telefon cu sefa serviciului RUNOS mi-a zis este o greseala ca acest lucru e valabil doar pentru rezidentii din an terminal (ca sa nu le plateasca banii pe concediul neefectuat) si ca o sa o repare, apoi cand m-am prezentat la spital cum mi-a zis, s-a razgandit.Ceilalti colegi ai mei de la alte spitale platitoare au primit si bonuri si bursa desi nu au avut concediu de odihna. Va rog sa ma indrumati : nu stiu daca e legal ce s-a intamplat, nu stiu daca intradevar m-au bagat in concediu sau doar i-au ele banii (repet neavand nimic semnat de mine).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 1 Februarie 2015
Codul Muncii prevede expres ca , efectuarea CO se face in baza unei programari . Programare care poate fi schimbata in anumite situatii.

Din cate cunosc, nu exista nicio prevedere legala prin care angajatorul are dreptul sa trimita fortat salariatii in CO.

Puteti sesiza conducerea Ministerului Sanatatii sau Inspectia Muncii. De asemenea, aveti posibilitatea sa va adresati si instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna fortat medici rezidenti Alinad86 Alinad86 Buna ziua, sunt medic rezident si in luna decembrie 2014 am fost bagata in concediu fortat de odihna pentru ca nu imi luasem . Am mers sa intreb ce se ... (vezi toată discuția)
Concediu adrian85 adrian85 Buna seara, sunt un tanar medic rezident la un spital din bucuresti si am aflat de cateva zile ca o sa fiu obligat sa imi iau concediu de odihna in luna ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt medic rezident în ultimul an de pregătire ... Lavinelu20 Lavinelu20 Bună ziua. Sunt medic rezident în ultimul an de pregătire (CIM se încheie la sfârșitul anului acesta) As dori sa nu îmi iau deloc concediu de odihna ... (vezi toată discuția)