avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut la o institutie financiara nebancara pentru o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut la o institutie financiara nebancara pentru o prietena!!!

Am facut un imprumut la institutie financiara nebancara pentru o asa numita prietena care o consideram ca imi este,aveam amandoua copii mici,avem copii mici,eu sunt divortata ea nu,isi astepta sotul din Franta.S-a rugat de mine cu fata in brate plangand sa fac acest lucru.Contabila sotului ei mi-a dat sa semnez un contract in alb,a scos imediat adeverinta ca sunt salariata si omul de la acea institutie a venit la noi acasa,dar acel om este prieten cu prietena mea.Am incheiat contractul pe 29 august 2011,suma fiind 25 milioane vechi,58 saptamani,cu tot cu dobanda fiind 50 de milioane vechi,am dar o factura de la EON si imediat a fost gata contractul,eu titulara si prietena giranta.A se tine cont ca nu mi-am schimbat inca numele de familie dupa sot.Aceasta presupusa prietena se va muta,exista posibilitatea sa nu mai vrea sa plateasca ratele ,la ea vine acasa acest om,chitantele sunt la ea dar sunt pe numele meu.Nu mai am nici o siguranta ca isi va achita ratele.Acum nu stiu daca contractul facut la contabila sotului ei a inregistrat contractul si daca da cine plateste contributia?In caz de vin cei de unde am imprumutat nestiind ce face colegul lor cu adevarat sau poate ca da,la mine acasa care de drept sunt titulara si imi vor cere sa platesc ratele,dovedesc ca nu am loc de munca,copilul este la cresa si nu am nimic pe numele meu,va intra aceasta prietena giranta ,adica cu adevarat sa stie [societatea nebancara] ca plateste?Sau ce se intampla daca nici unul nu poate plati?Va rog ajutati-ma cu un sfat!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:10, 2 Decembrie 2011
Initial creditorul va desfasura procedura executarii silite a beneficiarei creditului ,respectiv "prietena" dvs
Daca aceasta nu va putea fi executata silit se va trece la executarea dvs silita
Pana sa raspunda prietena dvs ca e girant, raspundeti dvs ca sunteti beneficiar. Cand se va incerca o poprire pe salariu, daca acel contract de munca nu e inregistrat ( dvs vb de un contract de munca ?), puteti fi acuzata de inselaciune.
Poate prietena dvs va plati totusi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are luate două credite de la două bănci și nu ... Feisan Feisan Soțul meu are luate două credite de la două bănci și nu a mai plătit rate la nicio bancă de cîteva luni..am auzit că dacă el nu mai plătește ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema- credit neachitat ContSters457696 ContSters457696 Am facut un imprumut la o institutie financiara nebancara prin februarie 2017 si am ramas fara loc de munca din caura unei probleme de sanatate am platit decat ... (vezi toată discuția)