avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala mostenitor neacceptant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala mostenitor neacceptant

tatal meu a decedat in 2009,iar printr-o actiune oblica banca a deschis proces in urma cu 3 luni impotriva tatalui meu.specific ca am dezbatut mostenirea la notar in august anul acesta iar mama a acceptat mostenirea pe cand noi 3 fratii am dat declaratie de neacceptare fiind straini de succesiune conform art.700 cod civil.astfel a fost emis certificatul de mostenitor mama fiind mostenitoare in cota de 1/1.cu toate acestea banca a cerut introducerea in cauza si a mamei si fratilor in calitate de mostenitori.intrebarea este daca noi fratii avem calitate procesuala si ce exceptii pot invoca la primul termen?:((:((
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 04:21, 24 Mai 2012
Nu aveti nevoie de imputernicire desi nu ar strica daca fratii ar trimite prin fax sau posta catre instanta o intampinare prin care sa ridice exceptia.
Referitor la discutia de mai sus , pe data de 17 februarie noi fratii am fost scosi din proces ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitatii procesuale,cauza continuand cu mama in calitate de unica mostenitoare, iar pe 16 martie s-a dat hotararea prin care mama trebuie sa plateasca debitul doar ca instanta nu a fost de acord cu suma ceruta de banca (debit+ ,comisioane,penalitati, etc)ci doar debit actualizat la data executarii. banca a declarat apel impotriva tuturor fratilor si a mamei desi prin hotarare doar mama era parat.E corect sa ne citeze din nou daca nu avem calitate procesuala? precizez ca nu am primit inca motivele de apel,doar citatia.multumesc anticipat.
Nu e corect ce face banca dar e dreptul ei. Pana la urmatorul termen mai trimiteti o intampinare prin care sa ridicati exceptia.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale active lolo0112 lolo0112 cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul ... (vezi toată discuția)
Actiune civila decedat !?posibil? sastalavista sastalavista Mama a decedat acum 5 ani ! Inainte de a deceda fiind bolnava de cancer e am luat-o in grija si am stat cu ea prin spitale 1 an de zile . Mam mutat in casa ... (vezi toată discuția)
Unicul acceptant al succesiunii poate fi obligat sa o dezbata ? Andr@ Andr@ Buna, Am cateva nelamuriri: in speta, sora X cheama in judecata pe fratele Y cerand instantei sa constate deschisa succesiunea dupa ambii parinti (tatal ... (vezi toată discuția)