tatal meu a decedat in 2009,iar printr-o actiune oblica banca a deschis proces in urma cu 3 luni impotriva tatalui meu.specific ca am dezbatut mostenirea la notar in august anul acesta iar mama a acceptat mostenirea pe cand noi 3 fratii am dat declaratie de neacceptare fiind straini de succesiune conform art.700 cod civil.astfel a fost emis certificatul de mostenitor mama fiind mostenitoare in cota de 1/1.cu toate acestea banca a cerut introducerea in cauza si a mamei si fratilor in calitate de mostenitori.intrebarea este daca noi fratii avem calitate procesuala si ce exceptii pot invoca la primul termen?:((:((
Nu aveti nevoie de imputernicire desi nu ar strica daca fratii ar trimite prin fax sau posta catre instanta o intampinare prin care sa ridice exceptia.
Referitor la discutia de mai sus , pe data de 17 februarie noi fratii am fost scosi din proces ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitatii procesuale,cauza continuand cu mama in calitate de unica mostenitoare, iar pe 16 martie s-a dat hotararea prin care mama trebuie sa plateasca debitul doar ca instanta nu a fost de acord cu suma ceruta de banca (debit+ ,comisioane,penalitati, etc)ci doar debit actualizat la data executarii. banca a declarat apel impotriva tuturor fratilor si a mamei desi prin hotarare doar mama era parat.E corect sa ne citeze din nou daca nu avem calitate procesuala? precizez ca nu am primit inca motivele de apel,doar citatia.multumesc anticipat.