avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AJUTOR! autoturismul imi este retinut fara drept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AJUTOR! autoturismul imi este retinut fara drept

Am o polita CASCO AUTO la OMNIASIG Galati. Am deschis un dosar de daune la ei acu o luna, iar reparatia s-a efectuat la service-ul S.C. ENA GRUP S.A Gala si s-a finalizat ieri 06.10.2008 . Tot in cursul zilei de ieri, service-ul mi-a eliberat un deviz de reparatie pe care l-am lasat la asigurator, am platit fransiza la service, asa cum se procedeaza, am dus chitanta de plata la Omniasig, iar azi, acestia mi-au dat acceptul de plata in baza caruia trebuia sa-mi iau autoturismul de la service, insa stupoare! Service-ul refuza sa-mi dea autoturismul intrucat Omniasig Galati este in litigiu cu ENA GRUP pe motiv ca intarzie cu platile.
Mentionez faptul ca pana la data de 3.10.2008, colaborarea intre service-ul ENA GRUP si OMNIASIG se efectua astfel: deschideai dosarul de daune la OMNIASIG, un inspector al acestei societati iti facea constatarea avariilor si te indruma la service-ul cu care acestia colaborau, in cazul de fata ENA GRUP, acestia efectuau reparatia in baza constatatii inspectorului de asigurari iar la final eliberau o factura, respectiv un deviz de reparatie pe care-l duceai la asigurator, acesta urmand a elibera un aceept de plata pt factura respectiva, fapt ce s-a si intamplat. Cu acesta mergeai inapoi la service si iti ridicai autoturismul. Aceste sistem era viabil pana pe 3 oct 2008.
Insa se pare ca din data de 3 oct 2008 directorii acestor doua societati s-au certat telefonic, iar din discutiile purtate cu directorul ENA GRUP Galati, reiese faptul ca acesta a fost amenintat telefonic de catre directorul OMNIASIG Galati cu privire la faptul ca n-o sa mai efectueze plati in contul service-ului ENA GRUP, acesta fiind motivul pt care nu-mi este eliberata masina.
Totusi posed accept de plata, dosarul este incheiat, toate etapele au fost parcurse, care este baza legala in care imi este retinut autoturismul? Nu este un abuz din partea directorului ENA GRUP? CE E MAI IMPORTANT ..
CE E DE FACUT?? :((
va multumesc ..
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 20:19, 10 Octombrie 2008
domnule CIOAN, eu nu aveam la cunostiinta ca Omniasigu nu colaboreaza cu Ena.Nu m-am prezentat la service ca si persoana fizica, si ca client al OMNIASIG. .Acestia m-au trimis la ENA sa-mi repar masina. Ena a reparat masini de la Omniasig si le-a dat drumul pe baza acceptului de plata pana acu cateva zile ..vineri, 3 oct. S-au certat la telefon directorii celor doua societati, si io am ramas de caruta. Totusi OMNIASIGU si-a dat acordu pt plata, dandu-mi acceptu pt plata si ENA refuza sa-mi dea masina pana livreaza banii asiguratoru, respectiv OMNIASIGU! Desi timp de 6 luni dadeau drumul la masini doar pe baza acceptului de plata, si de 3 zile, culmea, s-au hotarat sa nu mai faca lucrul asta. Eu am indeplinit toate conditiile contractuale, am dus acceptu de plata la service, ei sunt obligati sa-mi dea autoturismul, nu?? Daca vor sa dea in judecata OMNIASIGU pt neseriositate, e treaba lor. De ce sa sufar io pt litigiu dintre cele doua societati? Am sa apelez si la mass-media ..off:((
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
gixone, utilizator
Cred ca nu s-a inteles ce am scris. N-am spus la societatea mea unde eram asigurat la ce service ma duc. Si nici ei nu mi-au spus cu cine colaboreaza. Au zis doar sa vin cu actele initiale pe care le va emite service-ul. Asa ca m-am dus unde am vrut. Nu vad care este diferenta intre ce am facut eu si domnul Gixone! :stunned:
Am rezolvat-o azi! Omniasigu mi-a eliberat un ordin de plata cu ajutorul caruia mi-am ridicat masina din service. :D
Multumesc pentru raspunsuri domnilor avocati. Numai bine!;)
E bine ca s-a rezolvat. Solutii erau dar de durata. Una era o notificare catre OMNIASIG prin care conform contractului acesta nu a onorat obligatiile contractuale si alta catre ENA deoarece au sechestrat masina, d-voastra fiind utilizatorul de drept care plateste rate. Da repet, bine ca s-a finalizat cu happy end =D>.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
Doamne! Felicitari! Sincer imi pare bine ca s-a rezolvat! Bravo! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)