avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

buna seara!am si eu o nelamurire:am facut succesiunea la casa ,iar 2 frati si mama mea vor sa imi lase partile lor fara sa le dau nici un ban,eu am fost la un notar si mi-a zis ca indiferent daca fratii mei vor bani de la mine sau nu,trebuie sa faca actul de vanzare cumparare si treb sa le dau o suma modica,e adevarat?multumesc
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 20:19, 2 Decembrie 2011
Daca mostenitori sunteti dumneavoastra cu doi frati si mama atunci fratii si mama pot sa renunte la mostenire si atunci dumneavoastra deveniti unic mostenitor fara sa mai faceti act de vanzare-cumparare. Daca insa mai sunt si alti mostenitori care vor cota lor, cel mai bine este sa dezbateti succesiunea dupa care mama si cei doi frati pot sa va vanda sau sa va doneze partea lor.
In cazul in care alegeti vanzarea trebuie trecuta o suma drept pret deoarece altfel contractul nu ar mai fi valabil
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
si suma aceaa drept pret trebuie sa le-o dau ?sau doar sa fie scrisa in act?multumesc
asta ramane la intelegerea partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune Roxana1231 Roxana1231 Bună ziua. Aș dori să mă lamuriti, vă rog, cu câteva întrebări despre succesiune. Bunicul matern a decedat acum 2 luni. El are doar 2 copii, pe mama ... (vezi toată discuția)