avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor tva

pt a trece de la neplatitor de tva la platitor plafonul se considera depasit cand incasarile dintr-o luna depasesc acel plafon sau cand veniturile dintr-un an depasesc acea suma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 17:56, 3 Decembrie 2011
cand veniturile din operatiuni impozabile din cursul anului depasesc "acea suma".

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ContSters228228, utilizator
daca nu ati infiintat firma anul asta nu va afecteaza decat cand ajungeti in jurnalul de vanzari/iesiri la 119.000 lei , declarati pana in 10 luna urmatoare prin 010 solicitare platitor de tva si inceapand cu luna urmatoare emiteti facturi cu TVA sau bon fiscal cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafonul este 119.000ron sau 119.000+tva ? alexberi alexberi In legatura cu depasirea plafonului de scutire am gasit urmatoarele precizari: [quot]\"In ceea ce priveste determinarea cifrei de afaceri anuale in baza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva ludas ludas Sunt o soc com cu raspundere limitata infiintata in luna sept 2011 .Am inceput sa desfasor activitate economica din luna oct 2011.Care este cifra de afaceri la ... (vezi toată discuția)
Registre necesare pfa sistem real ipproiect ipproiect Buna ziua, am un PFA in sistem real neplatitor de TVA si as dori sa stiu ce registre trebuie completate (pe forum am citit diferite pareri - intrari iesiri, ... (vezi toată discuția)