avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care va fi rolul caselor de asigurari de sanatate in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care va fi rolul caselor de asigurari de sanatate in viitor?

in noua lege a sanatatii, care va fi rolul caselor de asigurari?se vor desfiinta (ma referer la cele judetene) ?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:05, 18 Decembrie 2011
Nu se desfinteaza casele de asigurari. Se vrea o reorganizare in termenii folositi de mai marii nostri, adica o casa de asigurari publica la o regiune.Casa de asigurari publica ofera un pachet minim de servicii medicale, cine vrea mai mult face contract cu o casa de asigurari privata.
Deocamdata sunt doar proiecte si nu ceva finalizat.
iancu123 a scris:

in noua lege a sanatatii, care va fi rolul caselor de asigurari?se vor desfiinta (ma referer la cele judetene) ?

Mai bine de 90% dintre contribuţiile colectate pt. sanatate,cf. proiectului vor trece, din 2013, în administrarea unor companii private,(case private de sanatate)ceea ce inseamna ca incepand din 2013 rolul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se va diminua considerabil si implicit ,nu se va mai justifica existenta caselor judetene.Ramane de vazut care va fi si forma finala de proiect care se va supune dezbaterii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate obligatorii - sistem piramidal crishan crishan Buna, de cateva zile tot sunt contactat de diverse persoane dorind sa ma inscrie in echipe de agenti pe asigurari de sanatate obligatorii din 2012, adica ... (vezi toată discuția)
Privatizarea sistemului sanitar ramonica_b ramonica_b As vrea sa stiu care ce informatie are in legatura cu acest lucru deoarece o cunostinta mi-a propus sa devin agent si sincer nici nu am auzit discutandu-se ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte judecatoresti definitive tushu tushu Buna Ziua, Am castigat un proces in instanta cu o mare companie privata, hotarare definitiva data de Tribunal. Cf respectivei sentinte, unitatea m-a ... (vezi toată discuția)