avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DURATA URMARIRII PENALE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DURATA URMARIRII PENALE

situatia mea: dosar penal pt inselaciune, m-am inteles cu baiatul, am mers la politie si-a retras plangerea a declarat ca nu crede ca am incercat sa-l insel s.a.m.d. am depus si eu o declaratie si politistul mi-a zis ca propunerea lui va fi o amenda administrativa deoarece nu am antecedente penale. intrebarea mea este: Cat poate dura aceasta urmarire penala, si cand voi primi oare hotararea definitiva? daca mai am un alt proces penal in curs de urmarire, figurez cu cazier? poate influenta cumva decizia procurorului din acest caz de inselaciune? dosarele sunt la 700 km distanta unul de celalalt.. multumesc!
Cel mai recent răspuns: apascaloaie , utilizator 15:17, 3 Decembrie 2011
Durata fazei de urmarire penala variaza de la un Parchet la altul in functie de volumul de munca/incarcarea cu dosare a procurorilor. Poate dura o luna sau un an! Nu exista un termen fix in care sa se incadreze si sa va trimita solutia de scoatere de sub urmarire si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. Cazierul va fi „patat” doar in momentul in care va exista o solutie de condamnare definitiva și irevocabila pronuntata de catre instanta de judecata. Distanta „dintre dosare” nici nu ajuta, nici nu dauneaza.
mi-ati explicat f bine, va multumesc pt aceasta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar-evidenta politie-dosar viza canada Carisam Carisam Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. A existat o plangere inselaciune depusa impotriva mea, insa procurorul caz a decis clasarea faptei, ... (vezi toată discuția)
Furt calificat banal! stefanu stefanu Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)