avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Reducere comerciale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Reducere comerciale

Buna ziua, am un SRL, care are un magazin de haine second-hand, iar intrebarea ar fii: acuma o luna am receptionat marfa sa zicem la 10 ron, iar doresc se le vind cu o reducere de 60% adica la 4 ron, cum se procedeaza in contabilitate si ce registre trebuie completate. De stiut este ca am o casa de marcat pentru ca lucrez numai cu persoane fizice si le emit bonuri fiscale. Stiu ca daca ar vinde catre persoane juridice ar emite o factura pe care aas scrie discount 60% si suma.
Va rog sa-mi trimiteti raspunsurile si la adresa de mail [ EDITAT]
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Diegutza , utilizator 18:55, 3 Decembrie 2011
Faceti un tabel cu denumirile produselor care se vor reduce, ca titlu ii spui PROCES VERBAL incheiat astazi, 05 12 2011, Avand in vedere miscarea lenta a produselor la vanzare, pentru produsele de mai jos se fac urmatoarele reduceri de pret:
O sa aveti ca si coloane:
Nr. Crt.
Denumire produse
Cantitate
Pret vanzare
Valoare vanzare (intrata in gestiune)
Valoare redusa (valoare iesita din gestiune)
Valoare noua (intrata in gestiune)
Ca adaos: adaosul mediu.
Alte informatii la adresa [ link extern ] /
Nu uita sa apare suma totala care ai redus pe baza de proces verbal ,ca iesire din gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile magazin haine sh iana1 iana1 Pentru cine ma poate ajuta, am o mare rugaminte : 1.Am o firma de second hand haine; Si as vrea sa stiu cum se tine contabilitatea si gestiunea. Soc. ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)