Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii as putea fi scutita de retinerea sumei de bani din cuantumul lunar pentru salariile presedintelui asociatiei de proprietari si ale celor din comitetul executiv ? Va multumesc frumos.
Aceasta chestiune a mai fost discutata pe forum. Se intampla ca intr-o asociatie sa fie persoane care nu sunt de acord cu remunerarea presedintilor, a membrilor com. ex. si chiar a membrilor com. de cenzori. Motive? Nu stiu, am intalnit mai multe opinii, dintre care una figureaza ca un leit-motiv la mai multi useri: presedintele, membrii com. ex. sunt oameni integri, seriosi in care obstea si-a pus sperante prin alegerea lor in aceste functii asa incat acestia trebuie sa faca o munca de voluntariat, in folosul societatii (locale).
Da, este un punct de vedere care are oarece doza de adevar si cunosc destui presedinti care, efectiv numai sa scape de ”marea balacareala”, prefera sa faca voluntariat. Chiar aici pe forum @Costica33 a pus in discutie aceasta chestiune. Dansul a crezut ca daca nu este remunerat, scapa de acuze, vorbe grele, deranj la orice ora... Nu este asa, chiar dansul ne-a povestit!
De aceea sfatul meu pentru autoarea topic-ului este ca in urmatoarea AG sa propuna si sa sustina aceasta idee de voluntariat a conducerii as. prop., insa pentru a nu creea alte discutii, sa se formeze ”echipe” de voluntari care sa conduca as. prop. pe cate un mandat de minimum 2 ani dupa care schimbati echipa si asa mai departe. Dupa o astfel de experienta (in care desigur si dansa a facut parte dintr-o astfel de echipa) in care 2 ani ai fost la dispozitia vecinilor 24/24, 7/7 - desigur cu toate celelalte responsabilitati - nici nu vreau sa le enumar ca m-apuca seara pe-aici, mai discutam daca o suma de 0,65 lei/ap./luna (atat este contributia unui proprietar pentru indemnizatia presedintelui si a membrilor comisiei de cenzori la noi) , constituie un motiv atat de serios incat sa faci eforturi de a ataca in instanta hot. luata de proprietari intr-o AG.
Pe de alta parte, am auzit insa si de sume mult mai mari pe care unii presedinti le incaseaza de la nefericitii proprietari - mai ales daca as. prop. este foarte mica - insa ce spuneam mai sus, merita incercat si la as. prop. mai mici - poate cu mai multa sansa.
dupa mine nu exista aceasta varianta.
AG NU poate decide ceva care "sa produca daune intereselor proprietarilor" avand in vedere ca tocmai asta prevede art. 26 din Legea 230/ 2007
sunt curios daca dumneavoasta gasiti un argument - nu de natura celor din gama solidaritatii umane, saracie, somaj,familie mare, etc - care sa stea in picioare pentru o decizia a AG care sa nu contravina intereselor proprietarilor (principalul interes fiind acela de a plati cu cat mai putin la aceste cote)
AG nu este formata din martieni, ci din proprietarii insisi.
Or, daca ei doresc sa scuteasca pe cineva de la plata vreunei cheltuieli, in schimb marindu-se cota lor, cine i-ar putea impiedica?
Mi se pare ca ar fi un argument destul de evident, nu?